nb1.hu

U21: Gera elmondta, miként lehet legyőzni Skóciát

A szövetségi edző visszavágna a Skóciában elszenvedett vereségért.

A magyar U21-es válogatott az idei utolsó mérkőzésére készül: a skótok elleni mérkőzés tétje, hogy versenyben maradjon a csapat a második helyért az Eb-selejtező tavaszi folytatása előtt. Skócia a spanyoloktól elszenvedett 1-0-s vereséget követően három győzelmet jegyez a sorozatban, múlt héten a belgák otthonában nyert 2-0-ra Scot Gemmill csapata. A magyarok elleni 3-1-es sikerért szeretne revansot venni Gera Zoltán együttese, ennek érdekében két régi ismerőst újra meghívott a keretbe.

U21: a felnőtt csapatból érkezett játékosokkal fogadjuk a skótokat

Gera Zoltán szövetségi edző szerint sokat érnek a skóciai tapasztalatok, a válogatott a győzelem reményében lép pályára kedden este.

„Bizakodó a hangulat az edzőtáborban, mostanra lezártuk a spanyolok elleni mérkőzést, az elmúlt napokban már a teljes fókusz a skótokon volt. Ellenfelünk meglehetősen direkt futballt játszik, próbálják hosszú labdákkal nyújtani az ellenfelet. Sok beadásra kell felkészülnünk ellenük, fontos, hogy lezárjuk a területeket, és ne hagyjuk, hogy a saját játékukat játszhassák. A skótoknak nem könnyű gólt lőni, szervezetten védekeznek, nem véletlenül kaptak nagyon kevés gólt az eddigi meccseken. Emellett jól kontráznak, és van néhány rendkívül veszélyes játékosuk, nagyon nehéz dolgunk lesz holnap. Ezzel együtt a győzelem a cél, az első mérkőzés tapasztalatait felhasználva megpróbáljuk begyűjteni a három pontot.”

A keddi mérkőzés 20 órakor kezdődik, jegyek 1500 forintos egységáron kaphatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC