nb1.hu

U19-es futsal: újabb bravúrt ért el a magyar válogatott az Eb-selejtezőn – reakció

A csoportelsőség a cél a minitornán.

A szerdai elképesztő siker után, csütörtök este is nagyot alkottak a magyar férfi U19-es futsalválogatott tagjai a Hollandiában rendezett Eb-selejtező tornán. Frank Tamás tanítványai 1-1-es döntetlent értek el a címvédő spanyolok ellen. 

ÍME, AZ MLSZ BESZÁMOLÓJA: 

 

“Férfi U19-es futsalválogatottunk 1-1-es döntetlent játszott a címvédő spanyolok ellen a hollandiai Eb-selejtező torna második játéknapján.

 

A házigazda hollandok szerdai legyőzése után a Frank Tamás vezette férfi U19-es futsalválogatott a torna favoritjával, az előző kiírásban Európa-bajnoki aranyérmet szerző spanyolokkal mérkőzött meg az Eb-selejtező minitornán.

A találkozó elején a várakozásoknak megfelelően a spanyolok léptek fel kezdeményezően, de védekezésben jól álltuk a sarat, az első percekben nem született gól. Sőt a 9. percben, egy szöglet után meglepetésre a magyar válogatott szerzett vezetést, Santa Cruz Vasallóról pattant a spanyol kapuba a labda.

A spanyolok hátrányban még lendületesebben támadtak, a mieink pedig harcosan, fegyelmezetten védekeztek, és Gémesi Gergő kiváló teljesítményének is köszönhetően a szünetig sikerült megtartaniuk az előnyt.

A fordulás után sem változott a játék képe, a spanyolok nyomtak, de egy-két magyar lehetőséget is feljegyezhettünk, sőt ziccerünk volt a 2-0-hoz, de kimaradt a helyzet. Ahogy múlt az idő, úgy lett egyre sürgősebb lett a spanyoloknak, akik a hajrához közeledve öt a négy elleni játékra váltottak át támadásban. Erőfeszítéseiket végül siker koronázta, két perccel a vége előtt egy nagyon peches góllal (Gémesi védése után saját játékosról pattant a kapuba a labda) kiegyenlített a spanyol csapat, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

– Mezőnyben végig a spanyolok akarata érvényesült, ellenfelünk több hatalmas helyzetet is kialakított, nekünk szinte végig a védekezés kötötte le az energiáinkat. Amit viszont a taktikánkat illetően megbeszéltünk, azt sikerült szinte tökéletesen megvalósítanunk, stabilak voltunk, végig álltuk a sarat, és ehhez egy remek kapusteljesítmény is párosult. Már az elején éreztük, hogy lehet esélyünk a szoros eredményre, egyedül azt sajnálom, hogy egygólos vezetésnél elrontottunk egy tiszta ziccert, amivel meggyőződésem szerint megnyertük volna a mérkőzést. Keményen megdolgoztunk a döntetlenért, a küzdeni tudásért mindenképpen jár a gratuláció a csapatnak – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző.

 

A mieink az utolsó forduló előtt versenyben vannak az Eb-részvételt érő csoportgyőzelemért, szombaton Andorra ellen zárják a viadalt.”

Magyarország-Spanyolország 1-1 (1-0)
Magyarország: Gémesi Gergő – Szabó Bence, Lux Bence, Kovács Ádám, Knizs Olivér
Cserék: Kinics Bálint, Kajtár Mátyás, Katona Noel, Hadzsi Máté, Kiss Patrik, Bartha Balázs, Haász Benjámin

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC