nb1.hu

Törökországi földrengés: Varga Kevin csapattársa és a sportigazgató is eltűnt

A magyar válogatott játékosának a sorsáról szóló tárgyalásokat is befolyásolja a természeti csapás.

Hétfő hajnalban 7.7-es erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét. A természeti pusztítás következtében rengeteg ember életét vesztette, sokan a romok alá rekedtek. 

A török élvonalbeli Hatayspor magyar válogatott játékosának klubtársa és sportigazgatója is eltűnt a rengések után, számolt be török sajtóhírekre hivatkozva a fejleményekről a Mirror. A csapat ghánai támadója Christian Atsu és a sportigazgató Taner Savut azóta sem került elő.

A 13-szoros magyar válogatott szélső a nyáron igazolt a tabella 14. helyén álló gárdához. Varga Kevin kapcsán január 27-én számoltunk be arról, hogy a kevés játéklehetőség miatt, akár már télen is távozhat jelenlegi klubjától. Varga a tárgyalásig nem is Törökországban, hanem Magyarországon, Debrecenben tartózkodik. 

Menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy ő és Varga éppen a napokban tárgyaltak volna a szélső jövőjéről Taner Savuttal, akit az egyik eltűnt személyként tartanak nyilván.. 

Az óriási pusztítást követően a török élvonal hétfőre tervezett bajnoki meccseit, így a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce Konyaspor elleni hazai találkozóját is elhalasztották. Egyelőre a szövetség nem közölt információkat arról, hogy mikor pótolhatják az elhalasztott mérkőzéseket, de a héten biztosan nem rendeznek találkozókat.

18.06: FRISSÍTÉS!

Két magyar klub játékosai is Törökországban tartózkodnak. 

19.20: FRISSÍTÉS!

Közlemény adott ki a Török Labdarúgó-szövetség (TFF).

A Szövetség közleményében azt írja: A súlyos földrengésekben rengetegen vesztették életüket és sérültek meg, jelenleg is nagy erőkkel folynak a kutatási és mentési munkálatok. A labdarúgó-szövetségnél éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a hétfőre és szerdára kiírt első és másodosztályú bajnoki mérkőzéseket későbbi időpontra halasztjuk el. Részvétünket fejezzük ki a hazánkat megfojtó földrengésben életüket vesztettek, eltűntek családjainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek.

A török másodosztályú Pendikspor együttesénél játszó Ugrai Roland a Sportrádiónak nyilatkozott a török helyzetről.

„Szerencsére minket a családommal nem érint, mert itthon vagyunk Budapesten. Ugyanakkor beszéltem csapattársaimmal, és most elég nagy a káosz Törökországban. Gazientepben és Malatyában volt igazán nagy a pusztítás és a kár. Több labdarúgó, sportigazgató is a romok alatt rekedt, de szerencsére Isztambulban ezt megúszták. Eléggé képlékeny most sok minden Törökországban, ahogy hallottam, a bajnokságot is felfüggesztik” – nyilatkozta a 30 éves támadó.

21.50:FRISSÍTÉS!

Élve mentették ki a romok alól 65-szörös ghánai válogatott középpályást Christian Atsut. Portugál sajtóhírek szerint könnyebb sérüléseket szenvedett a labdarúgó, akit már kórházban ápolnak.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek