nb1.hu

Tét az NB II: bonyolultabb annál, amit elsőre gondolnánk

Mindkét meccsen garantált az eufória!

Vasárnap délután folytatódik a rájátszás az NB II-es szereplésért. Az első mérkőzésen a Szentlőrinc 1-1-es döntetlent ért el a Putnok vendégeként, míg a Békéscsaba 2-2-t játszott Tatabányán. A Haladás helyzete miatt azonban a másodosztályba való feljutás nem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

KIINDULÓPONT

A helyzet egyszerű: bár a Haladás a pályán kiharcolta a jogot, más okok miatt nem indulhat el a következő NB II-es bajnokságban. Éppen ezért előfordulhat, hogy nem csak a párharcok győztesei folytatják majd a Merkantil Bank Ligában. Az MLSZ által hivatalosan meg nem erősített információk szerint a két osztályozó jobb összteljesítményét nyújtó vesztesét kérik fel NB II-es szereplésre, hogy az anyagi nehézségek miatt licenc nélkül maradó vasiak helyét betöltsék.

Fontos még tudni: amennyiben bármelyik visszavágón döntetlennel zárul a rendes játékidő, hosszabbítás következik. Ha a ráadásban sem születik döntés, akkor jönnek a tizenegyesek.

BÉKÉSCSABA-TATABÁNYA

„A tatabányai találkozón is bebizonyosodott, hogy igyekszünk mindenféle pletykától függetleníteni magunkat és a legjobbunkat nyújtva szeretnénk megnyerni az osztályozót. Így elégedetten zárhatnánk le az évet, és hozzáláthatnánk a következő szezon tervezéséhez, a játékosokat pedig nyugodtan küldhetnénk rövid nyári pihenőre. Bízunk benne, hogy a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat, és kedvező eredményt hoz a vasárnapi mérkőzés! – mondta a beol.hu-nak Csató Sándor, a Békéscsaba vezetőedzője.

Gyürki István, a Tatabánya mestere az első meccs utáni értékelésében hangsúlyozta, hogy van esélyük kiharcolni a feljutást a visszavágón. Emellett joggal dicsérte csapata küzdőszellemét, hiszen a vendégek kétszer is vezettek.

Mindkét csapat szurkolótábora kiemelkedő teljesítményt nyújtott az odavágón, amit a játékosok és az edzők külön is hangsúlyoztak az első mérkőzés után.

SZENTLŐRINC-PUTNOK

A két csapat múltja, társadalmi bázisa és az M4 Sport közvetítései miatt a Békéscsaba-Tatabánya párharc nagyobb figyelmet kap. Azonban a Putnok-Szentlőrinc mérkőzés is fordulatos és izgalmas volt, remek hangulattal. Erre a mérkőzésre Pichler Gábor, a lőrinciek vezetőedzője emlékezett vissza a bama.hu-nak.

„Igazi rangadót játszottunk mind a hangulat, mind a játék minősége, színvonala tekintetében. Sajnos úgy kezdődött a meccs, amit mindenképpen szerettünk volna elkerülni. A hazai csapat az első kapuralövése után vezetést szerzett egy pontrúgásból. Ezután az ő játékuk reaktívvá vált, kicsit visszaálltak. Átvettük a mérkőzés irányítását, domináltunk, nálunk volt a labdabirtoklási fölény. Annak ellenére, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani, még az első félidőben is három-négy helyzetet ki tudtunk alakítani, amiből egyenlíthettünk volna. Az ellenfél a gyors átmenetekből szintén tudott veszélyeztetni. A szünetben változtattunk, néhány dolgoz finomítottunk. A srácok elfogadták, hogy ennél több kell.

Rá is tettek egy lapáttal, így a második félidőben már elégedett voltam a mentalitással. Meg is lett az eredménye, egyenlítettünk. Kicsit sajnálom, mert úgy éreztem, a második gólhoz mi álltunk közelebb. Egy pici frissesség, pici koncentráció hiányzott a támadójátékunkból. Védekezésben engedtünk egy-két olyan ellentámadást, amire készültünk. Ezeket javítjuk a visszavágóra!

A vendégek szakvezetőjét viszont az előttük álló feladatokról kérdezték.

„Az esélyeket nem befolyásolja szerintem, hogy a második mérkőzés Szentlőrincen van, egyértelműen azért megyünk, hogy kiharcoljuk a feljutást. Az első mérkőzés eredménye után egy egymeccses döntő lett ez az osztályozó, ezen a második felvonáson némileg változtatni akarunk a játékunkon. Itthon bejöttek a gyors átmenetek, ám erre az összecsapásra egészen más tervünk van. Azt majd meglátjuk, mivel rukkol elő a hazai csapat, de a bajnokság során is tudtunk váltani egyik szerkezetről a másikra, azon nyomban, szóval ha kell, reagálni fogunk. Több forgatókönyv elképzelhető, természetesen az is, hogy eljutunk a hosszabbításig, netán a büntetőkig. Utóbbira szoktak készülni, mi nem tettük, ugyanis azt az adott szituációt, helyzetet, pszichikai állapotot nem tudjuk előre modellezni. Amennyiben erre sor kerül, meg fogjuk nevezni azokat, akikben bízunk, hogy értékesíteni fogják a saját büntetőjüket. Pszichés nyomás van, de nem akarjuk túllőni a motivációs szintet.

A játékosok a bajnokság elejétől fogva úgy készülnek, hogy az adott, soron következő mérkőzés a legfontosabb, azt kell megnyerni. Ezen nem változtatunk, nem szeretnénk kívülről nagy terhet rájuk tenni. Győzni akarnak, nekünk ezt már nem kell fokozni. Bár Szentlőrinc nincs közel, aki tud, és ráér, az jöjjön el a csapatnak szurkolni”

– mondta Szala Ákos, a Putnok vezetőedzője a boon.hu-nak.

Mindkét találkozó 16 órakor kezdődik vasárnap.

És ami ugyanilyen fontos: az emelkedett hangulat mindkét rangadón ismét garantált!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC