nb1.hu

Tét a feljutás: Lipcsei Péter ígérete Gera Zoltánnak is

Hamarosan egyeztetések kezdődnek a Ferencvárossal.

Tavaly az ötödik helyen végzett, idén pedig egy fordulóval a bajnokság vége előtt a hetedik helyen áll a Merkantil Bank Ligában a Soroksár. Lipcsei Péter csapata akár hatodik, de tizedik is lehet. Fontos megjegyezni, hogy nem a soroksáriak hibája, hogy a bajnokság előtt a feljutás egyik legnagyobb esélyesének tartott Vasas számára tétje a találkozónak.

A TÉT

Ha a Vasas legyőzi a Soroksárt, és az Ajka, amely Schindler Szabolcs kinevezése óta szárnyal, hazai pályán megveri az ETO-t, akkor az angyalföldiek a Nyíregyháza mögött jutnak fel az élvonalba.

A Soroksár azonban már többször is meglepte a Vasast. Decemberben 1-1-es döntetlennel zárult a két csapat mérkőzése, amely a bajnokság egyik legérdekesebb és legizgalmasabb összecsapása volt. Akkor még nem Gera Zoltán, a soroksári szakvezető Lipcsei Péter jó barátja és volt csapattársa, hanem Desits Szilárd irányította a piros-kékeket.

Lipcsei állítja, hogy barátságuknak semmilyen befolyásoló tényezője nem lesz a Vasas és a Soroksár összecsapásán.

LEHETŐSÉGEKEN TÚL

Bár nincsenek olyan anyagi és egyéb lehetőségeitek, mint több NB II-es csapatnak, mégis masszívan szerepeltek a mostani kiírásban is.
Nevelőklub vagyunk, a Ferencváros fiókcsapata. Az elsődleges feladatunk, hogy minél több fiatalnak biztosítsunk játéklehetőséget, és az FTC mindenkori vezetőedzője számíthasson a tehetségeinkre. Ha valaki nem kerülhet be a zöld-fehérek első csapatába, akkor a cél, hogy másik élvonalbeli klubhoz juthasson. Így tudjuk a legjobban segíteni a magyar labdarúgást.

Könnyen elfogadják ezt a filozófiát azok, akik hozzátok kerülnek?
Abszolút! Olyan játékosokat igyekszünk idecsábítani, akik beleillenek a családias környezetünkbe. Akik nem hajlandóak elfogadni, hogy mi így működünk, azoknak nem biztosítunk lehetőséget a bizonyításra. Az utóbbi években minden rendben működött. Viszont egy vezetőedző soha nem lehet elégedett. Tavaly az ötödik helyen végeztünk, jelenleg hetedikek vagyunk, de akár tizedikek is lehetünk.

Régi idők hangulata: Lipcsei Péternél a legújabb Lisztes Krisztiánra is rákérdeztünk

BARÁTOK, DE…

Meglep, hogy vannak, akik azt feltételezik, hogy a találkozó végkimenetelét befolyásolja, hogy Gera Zoltánnal jó barátok vagytok. Azért a Ferencvárost is képviselitek a Vasas ellen…
Egész héten erről szól a történet… Tényleg nagyon jó barátok vagyunk Gera Zoltánnal. Sokat játszottunk együtt, jól megértettük egymást a pályán. A realitás az, hogy a Vasas jobb csapat nálunk, jobb képességű játékosokkal. Gera Zoltánnak nagyobb a merítési lehetősége, mert a Vasas kispadja hosszabb. A találkozó esélyese a hazai csapat, de úgy megyünk Angyalföldre, hogy mindent megteszünk a legjobb eredmény érdekében, mert nekünk is vannak még céljaink.”

A legutóbbi meccseteken úgy tűnt, hogy a piros-kékek győznek, ám Lovrencsics Balázs a 90. percben kiegyenlített. Akkor is azt mondtam, hogy a bajnokság egyik legjobb mérkőzése volt.
Szerintem is így volt. Nagyon remélem, hogy most sem kell senkit külön motiválnom a Vasas ellen. Minden külső tényezőt ki kell zárnunk a siker érdekében, beleértve azokat is, amiket már érintettünk a beszélgetésünk során. Ha a Vasas az előző fordulóban győzött volna Győrben, akkor már nem lenne miről beszélnünk. Vagy, ha korábban biztosította volna a feljutást, mert voltak rá lehetőségei. Sportemberek vagyunk, ezt igyekszünk bizonyítani évek óta Soroksáron. Megígérhetem, hogy a legjobb összeállításunkban lépünk pályára, és a legjobb teljesítményt várom el minden játékosomtól. Bízunk benne, hogy újra eredményesek leszünk.

És mi lesz a nyáron?
Június 24-én kezdjük meg a felkészülést. A jövő héten egyeztetünk az FTC képviselőivel a folytatásról, illetve arról, kikre számítanának, kiket kaphatnánk mi meg. A játékoskeret végleges összeállítása még a jövő zenéje.

NB II 34. FORDULÓ

Szombat

17.00: HR-Rent Kozármisleny–Nyíregyháza Spartacus FC

Vasárnap

17.00: Pécsi MFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Kolorcity Kazincbarcika SC–Budafoki MTE
Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás
BVSC-Zugló–Budapest Honvéd
Aqvital FC Csákvár–Tiszakécskei LC
Credobus Mosonmagyaróvár–BFC Siófok

17.30: Vasas FC–Soroksár SC
FC Ajka–ETO FC Győr

nb2 Tabella M GY D V GK P
1.ST. LŐRINC KFT.6 4 2 0 7 14
2.KBSC LABDARÚGÓ KFT.6 3 1 2 11 10
3.VASAS FC KFT.6 3 1 2 1 10
4.GYIRMÓT FC KFT.6 3 1 2 1 10
5.BVSC LABDARÚGÓ NONPROFIT KFT.6 2 4 0 2 10
6.VÁRDA LABDARÚGÓ KFT.6 3 0 3 -1 9
7.GOLD-SPORT SZOLGÁLTATÓ KFT.6 2 3 1 3 9
8.SZEGED 2011 KFT.6 2 3 1 1 9
9.FC CSÁKVÁR KFT.6 2 2 2 0 8
10.BUDAFOKI MTE LABDARÚGÓ KFT.6 2 2 2 -4 8
11.HONVÉD FC KFT.6 2 1 3 -3 7
12.F.C. AJKA KFT.6 2 1 3 -3 7
13.TSC LABDARÚGÓ KFT.6 2 0 4 -8 6
14.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FUTBALL ZRT.6 1 3 2 1 6
15.SOROKSÁR SC KFT.6 1 1 4 -3 4
16.MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KFT.6 1 1 4 -5 4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC