nb1.hu

Lang Szoboszlait jellemezte, Dibusztól megkérdezték, kivel csapna össze az Eb-n – reakciók

Balogh Botond egyre magabiztosabbá vált.

A magyar válogatott szépen zárta az Eb-selejtezőt, hiszen vasárnap délután Montenegrót győzte le 3-1-re. Ezzel a sikerrel a mieink az első helyen zártak a csoportban. A lefújást követően elindult az örömünnep, a duplázó Szoboszlai Dominik a magyar tábor előtt a következőket mondta:

„Szeretnék köszönetet mondani a csapat tagjainak. Azért a munkáért, alázatért, amit beletettek, egy nagy tapsot megérdemelnek. A csapat mögött álló személyek ugyanakkora munkát beletettek. Az összes magyarnak köszönjük ezt a szurkolást, amit minden meccsen kapunk. Egy jó vagy kevésbé jó meccs után is mögöttünk vagytok. Egyet megígérhetek, ez csak a kezdet, jövő nyáron olyat csinálunk, ami felejthetetlen lesz” – ígérte a nemzeti együttesünk szövetségi kapitánya.

Ezt követően az M4 Sportnak Nagy Ádám, Balogh Botond, Dibusz Dénes és Lang Ádám értékelt.

Nagy Ádám: „Hidegrázós pillanat ez több szempontból. Döntő volt Szoboszlai Dominik két gólja. Szimbolikus jelentése van nekem, hogy az én gólommal zártuk le ezt a selejtezősorozatot. Örülök, hogy a második félidőben fordítottunk. Nagyon várjuk az Európa-bajnokságot.”

Balogh Botond: „Annyira nem fogtam még fel, hogy mi történt velem. Hálás vagyok a srácoknak és a stáb tagjainak, hogy ennyire segítőkészek voltak. Ezért a mezért harcolni óriási dolog. A mester azt kérte tőlem, hogy az elején próbáljak a biztosra menni. Ahogy telt az idő, egyre magabiztosabb voltam. Azt éreztem, hogy Montenegró annyira nem volt veszélyes. Az első félidőben is jobbak voltunk náluk, a második játékrészben pedig mindenki fordítani akart. Eddig is minden nap azért dolgoztam, hogy a keretbe bekerüljek.”

Dibusz Dénes: „A kapusok élvezik, amikor sorra jönnek a lövések. Hallottam, amikor a szurkolók a nevemet skandálták. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni ehhez a győzelemhez. A kapott gólnál sajnos rosszul helyezkedtünk. Amióta a válogatott tagja vagyok, a legsimábban most jutottunk ki, így első helyre kell helyeznem ezt a csapatot. Ez volt az a selejtezősorozat, amikor a legtöbbet szerepelhettem. Örülök, hogy részese lehetek ennek. Nagy dolgot vittünk végbe azzal, hogy veretlenül lettünk a csoportelsők. Mindegy, ki lesz az ellenfél az Eb-n, csak jöjjenek a védések!”

Lang Ádám: „Látható, hogy léptünk előre, ezt az eredmények is igazolják. Egy-két meccs hagyott kivetnivalót maga után. Azt lehet mondani, hogy az egész sorozat alatt stabilak voltunk, de még mindig van min csiszolni. Egy mérkőzés a válogatottban sosem tét nélküli, sportemberek vagyunk, mindig nyerni akarunk. A szünetben rendeztük a sorokat, és átbeszéltük, hogy mit kell hatékonyabban csinálni. Szoboszlai Dominik fiatal kora ellenére érett személyiség, emellett emberileg is nagyon jó gyerek. Kívülről talán úgy tűnik, hogy nagyképű, de nem így van.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC