nb1.hu

Szeged-Ajka: fájdalom 168 nap után

Schindler Szabolcs kinevezése jó ötletnek tűnik.

Nem úgy kezdte a harmadik helyen telelő Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2024-et, ahogyan azt a szurkolói megálmodták. Az még rendben van, hogy kezdésnek az ősi rivális Vasas otthonában 0-0-t játszottak a kedvencek (nyilván a győzelem még édesebb siker lett volna), de az Ajka elleni, vasárnapi, hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereség az nagyon fájó.

ELLENTÉTES ELŐJELEK

Utóbbi azért, mert a feljutásért harcoló csapatok közül a Nyíregyháza pontot szerzett Kispesten, míg az ETO a Csákvárt verte meg 2-1-re, a Vasas meg Mosonmagyaróváron győzött 3-1-re. Azaz, mindhárom rivális jobban jött ki a legutóbbi játéknapból.

Vasas-Szeged: sokat segíthetett volna az orkán a bevehetetlennek tűnő erőd ellen is

A Szeged 168 nap után kapott ki újra. Augusztus 27-én a Csákvár nyert Szegeden 2-0-ra. A kék-feketéknek ez az egyetlen vereségük eddig a bajnokságban. Gólt utoljára Soroksáron, október 29-én kapott Alekszandar Sztevanovics csapata. Akkor Dragóner Filip gólja állította be az 1-1-es végeredményt.

Az előző bajnokság meglepetéscsapata, a harmadik helyen végző Ajka idén a bennmaradásért harcol. Schindler Szabolcs vezetőedzővé történő kinevezése jó ötletnek tűnik. Az Ajka 2024-ben az első bajnokiját is megnyerte, akkor hazai pályán győzte le a Budafokot 3-1-re.

REAKCIÓK

Alekszandar Sztevanovics (Szeged)

„Tudtuk, hogy egyszer eljön az a nap, amikor veszítünk, sajnos ez ma történt. Sajnálom a szurkolóinkat, mert nem ezt érdemelték. Ez nem a mi napunk volt, ki kell mondani, hogy a jobb csapat nyert. Próbálkoztunk ugyan, de szenvedély és agresszivitás nélkül. A helyzeteinket kihagytuk, hibáinkat megbüntette az Ajka. Különösen fájdalmas ez a vereség, mert nagyok az elvárásaink. Ki kell elemeznünk a hibákat és megoldást kell rájuk találni.”

Schindler Szabolcs (Ajka)

„Nagyon nehéz meccs volt egy kiváló csapat ellen, amelyet alaposan feltérképeztünk. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk az ellenfélre, kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, és ami fontos, a téli munka után sokkal jobb állapotban vagyunk mind fizikálisan, mind mentálisan. Szegeden nyerni hatalmas bravúr.”

A Szeged hétvégén Gyirmótra látogat, az Ajka szerdán elmaradt meccset pótol a Soroksár otthonában, majd a hétvégén az utolsó Soroksárt fogadja.

JEGYZŐKÖNYV

NB II
20. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GA–FC AJKA 0–2 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1243 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Dobos Dávid, Vrbovszki Pál)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigeber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
AJKA: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Nagy M. (22. – 11-esből), Tajthy (72.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC