nb1.hu

Rossi kulcsembere szerint ugyanazt kell tenni, mint három éve

A válogatottsági rangsorban utolérte Garabát, közeledik Puskáshoz.

Nagy Ádám továbbra is nélkülözhetetlen játékosa Marco Rossinak, a Svájc elleni 82. válogatott meccsével az örökrangsorban utolérte Garaba Imrét. Három meccsre került Puskás Ferenctől, négyre Szalai Ádámtól és Grosics Gyulától. A középpályást a lefújás utáni érzéseiről kérdezték.

Dühösek vagyunk, de azt is tudjuk, hogy csak saját magunkat okolhatjuk.

„Abszolút nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy ahogy elterveztük, nem nagyon feküdt a presszing, és sajnos ezt nem vettük észre időben. Ha ezt időben lereagáljuk, akkor visszaálltunk volna mély blokkba és akkor nem adtunk volna teret nekik a mélységi passzoknak. Sajnos, ezt csak a második félidőre tudtuk kijavítani. 2-1-es svájci vezetésnél volt több lehetőségünk is az egyenlítésre, de összességében azt mondom, nem engedhetjük meg semmilyen ellenfél ellen, hogy 2-0-s hátrányba kerüljünk. Hiszen utána, ezen a szinten nagyon nehéz visszakapaszkodni” – fogalmazott a Spezia légiósa, aki gyorsan hozott egy példát arra, hogy mit is kellene most csinálni.

2001-ben a franciák ellen már nyoma sem volt a rossz kezdésnek

„Nagyon fontos, hogy legalább úgy tudjunk reagálni erre a vereségre, mint három éve az Európa-bajnokságon, a portugálok ellen elszenvedett 3-0-s vereség után. Akkor a franciák ellen (1-1) már abszolút bátran, tökösen tudtunk játszani. A következő, németek elleni mérkőzésünk sem lesz a mainál egyszerűbb, sőt, nagy valószínűséggel komplikáltabb, nehezebb lesz, kevesebbet birtokoljuk majd a labdát. Le kell vonnunk a tanulságokat, hogy mikor, milyen tolódási hibákat vétettünk és úgy kell nekimenni frissen, akár ugyanúgy fejben is frissen és testileg is meg kell próbálnunk kifésülni magunkat a következő, németek elleni találkozóra.”

Szoboszlaiékat a pályán, Rossit a mágnestáblán verték meg Kölnben

Ezek után arról kérdeztük a középpályást, aki egyébként hétfőn lesz 29 éves, hogy milyen intenzitással érdemes készülni a szerdai mérkőzésére. Pihenni kellene többet, pár pörgős edzést beiktatni, vagy elég csak kivesézni a dolgokat nagy beszélgetésekkel?

„Azért az idő rövidsége miatt az edzőnek is meg van kötve a keze, hiszen akik egy félidőnél többet játszottak, ők nem fogtak tudni többet edzeni, számukra fizikailag lehetetlen egy pörgős, erős edző edzést tartani. Ez az edzésmunka megmarad azoknak, akik kevesebbet játszottak.

Inkább az a fontos, hogy fejben tudjunk frissülni, hogy mentálisan frissek és élesek legyünk.

„Illetve nekünk, játékosoknak is le kell ülni, és nyugodtan meg kell beszélni, mi az, amiben hibáztunk, mi az, ami nem ült, és hogy ezeket miképp tudjuk kijavítani.”

Bolla Bendegúz: Nem szabad becsapni magunkat

Bolla Bendegúz csereként, az ellenfél 2-0-s vezetésénél állt be Lang Ádám helyére a Magyarország-Svájc Eb-csoportmérkőzésen.

Az előző szezonban éppen Svájcban, a Servette csapatában légióskodó, jelenleg a Rapid Wienben szereplő játékos kifejezetten jobban mozgott a jobb oldalon, mint előtte Fiola Attila, aki a lecserélt Lang Ádám helyére húzódott vissza a védelemben.

magyar válogatott, fotó: Réti Zsolt
Fotó: Réti Zsolt

„Hogy őszinte legyek, az első félidőben látottnál nem volt nehezebb jobban játszani. Próbáltam lendületet vinni a játékba, a támadójátékban szerettem volna minél többet segíteni, végül voltak és még helyzeteink, gólt is szereztünk, de sajnos az egyenlítés már nem sikerült” – nyilatkozta helyszíni tudósítónk érdeklődésére a 24 éves Bolla.

Az első játékrészt még a kispadról nézte, amiben nem sok köszönet volt számára.

Borzasztó volt.

„Most kívülről könnyű beszélni, de talán az volt a gond, hogy túl sok területet hagytunk a svájciaknak, nem helyeztük őket nyomás alá. Egy ilyen vereség után senki nem boldog, tanulnunk kell a hibákból, és attól függetlenül pozitívnak kell maradni, hogy nem ilyen kezdésről álmodtunk. A végén benne volt a mérkőzésben, hogy akár egyenlíthetünk is, de nagyon kinyíltunk. A következő meccsen mindenképpen szeretnénk javítani” – utalt Bolla a szerdai német-magyarra.

Gulácsi és Varga előtt kalapot emelünk, Sallait sajnos nem lehet klónozni

Talán most jobban jönne, ha nem az 5-1-es győzelemmel nyitó Németország következne, hanem a vesztes fél, avagy Skócia? „Ilyen volt a sorsolás, nem mi választottuk a sorrendet. A nyitómeccsen látottak alapján nagyon nehéz mérkőzésre számítok a házigazda ellen, de képesek leszünk tanulni a hibákból. Elő kell vennünk újra azt a küzdeni akarást, amely az elmúlt meccseken jellemző volt ránk, és a játék taktikai részében is jobban oda kell figyelnünk. Ha ez mind sikerül, akkor szerintem egy jó eredményt fogunk tudni elérni.”

A svájciak elleni találkozó után azonban realistának kell maradni. „Nem szabad becsapni magunkat, őszintének kell lennünk. A svájciak esetében egy jó csapatról van szó, jól játszottak, mi pedig egy félidőnyi előnyt adtunk nekik, ami elég is volt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC