nb1.hu

Remekül helytállt a Tatabánya a BL-győztes sztárcsapat ellen

Az NB II újonca jó színvonalú meccset játszott a Portóval.

A Tatabánya felkészülési mérkőzésen 4-2-re kikapott szombaton a 30-szoros portugál bajnok, 2004-es Bajnokok Ligája-győztes Portótól Ausztriában.

A nagyon intenzív mérkőzésen Kocsis góljával a fegyelmezetten játszó Tatabánya szerzett vezetést a 20. percben, ám az első félidő végére a portugálok fordítani tudtak. A szünet után tovább növelte előnyét a Porto, de az utolsó szó a magyar másodosztály újoncáé volt: a 80. percben Eördögh lőtte ki a jobb felső sarkot, beállítva a végeredményt.

„Sikerült egy teljesen korrekt mérkőzést játszanunk egy nagyon magasan kvalifikált csapat ellen. Volt egy-két periódusa a meccsnek, amikor sikerült kibontakozni és átmenetekből veszélyeztetni. A sorcsere előtti 15 perc volt, amikor a szervezettségünk és kompaktságunk nem volt megfelelő, de ezt a mérkőzés nagy intenzitásának tudhatjuk be. Ebben a periódusban kaptunk két gólt is. Összességében egy hatalmas élménnyel gazdagodva térhetünk vissza a realitásba, vasárnap az Ajka elleni utolsó előkészületi mérkőzésünkkel” – fogalmazott a meccs után Gyürki Gergely, a tatabányaiak vezetőedzője.

FC Porto – Opus Tigáz Tatabánya 4-2 (2-1)

Tatabánya: 1. félidő: Balla – Klausz, Krupánszki, Székely, Katona – Kovács, Soltész, Csernik – Német, Dala, Kocsis. A 70. perctől: Balla – Eördögh, Buna, Jagodics, Harsányi, Varga – Szegleti, Bertus – Letenyei, Árvai, Vass
A Porto beszámolója szerint pályára lépett: Gonçalo Ribeiro, Dinis Rodrigues, Fábio Cardoso, David Carmo, Martim Cunha, Marko Grujic, Vasco Sousa, Rodrigo Mora, Romário Baró, Gonçalo Sousa, Toni Martinez, Diogo Fernandes, Nico González, João Mário, Danny Namaso, André Franco, Ivan Jaime, Fran Navarro, Gabriel Brás, Otávio

gólszerzők: Toni Martínez (2), Vasco Sousa, Gonçalo Sousa, ill. Kocsis, Eördögh

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC