nb1.hu

Puskás Akadémia-Vasas: értékes pontokért utazik Kondás Elemér csapata – reakciók

Otthon javítanák a kövesdi botlást a felcsútiak.

Péntek este a felcsúti Pancho Arénában indul az NB I 18. fordulója.

20.00: Puskás Akadémia-Vasas

Az NB I 18. fordulójának nyitómérkőzésén a tabella negyedik helyén álló Puskás Akadémia a sereghajtó Vasast fogadja. Ha kizárólag a tabellán elfoglalt helyezéseket vesszük alapul, akkor mondhatnák, hogy országos egyes, pedig ez a csapatok jelenlegi formájában közel sem ilyen biztos. Hornyák Zsolt együttese nem kezdte jól a tavaszi idényt, hiszen Mezőkövesden botlott, miután 1-0-s vereséget szenvedett. Bár még mindig csak egy pontra van a dobogó, most már a pontokat is el kell kezdeni gyűjteni, ha el akarja érni a szezon előtt kitűzött céljait a csapat, ami nem más mint a nemzetközi kupa helyek egyike. 

A Vasas bravúros döntetlent ért el az előző fordulóban a Ferencváros otthonában. Bár nem került el a kieső zónából az együttes, a címvédő otthonában mutatott szervezett játékra Felcsúton is szüksége lesz Kondás Elemér tanítványainak. A Puskás Akadémia gyors támadásaira péntek este is lehet számítani. Jelenleg három pont a lemaradása a Vasasnak a már bennmaradó Újpesttel szemben, így egy esetleges győzelem esetén be is érhetnék a lila-fehéreket, ha sikerülne pontot vagy pontokat elhozni az nagyon értékes lenne a végelszámolásnál.

Az egymás elleni mérkőzések alapján nem számíthatnak a drukkerek gólözönre, hiszen  az utolsó három találkozójukon mindössze 5 gól esett. A legutóbbi őszi bajnokijuk 1-1-es döntetlennel ért véget. 

Patrizio Stronati(a Puskás Akadémia védője): A mezőkövesdi vereség után nagyon csalódottak voltunk a Vasas ellen javítanunk kell, mindenki és ezért küzd most a csapatnál. Keményebb játékra lesz szükség a támadószekcióban és a védekezésben is, nem fér bele több hiba. Nincs jelentősége annak, hogy ellenfelünk hol áll a tabellán, hiszen tudjuk, hogy ők is keményen beleállnak majd a találkozóba. Győzelemmel kapott gól nélkül akarjuk lehozni a meccset.  

Kondás Elemér(Vasas):  Egy rendkívül jó, dinamikus csapat ellen fogunk játszani, ezt láthattuk az idei első mérkőzésükön a Mezőkövesd ellen is. Gyors játékukkal hamar át tudják játszani a túlsó térfélre a labdát, és előszeretettel alkalmaznak presszinget az ellenfél labdakihozatalakor, a megszerzett labdával pedig rögtön támadják a kaput. Nem lesz egyszerű dolgunk, a mezőkövesdi vereség pedig még nagyobb motivációt jelenthet nekik.

Nekünk viszont minden pontra szükségünk van, felkészültünk belőlük és mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb eredménnyel térjünk haza.

Két komoly csapattal ütközünk meg az első két fordulóban, ráadásul mindkétszer idegenben, de a maximumot szeretnénk kihozni ebből, ami a folytatásban sokat jelenthet.

 

18. FORDULÓ

20.00: Puskás Akadémia–Vasas

szombaton játsszák

14.30: Paks–Kecskemét

17.00: Budapest Honvéd–Kisvárda

19.30: Mol Fehérvár–DVSC

vasárnap játsszák

15.00: ZTE–Mezőkövesd

17.30: Ferencváros–Újpest

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek