nb1.hu

Puskás Akadémia-Vasas: a magyar játékosok nyomában

Ez a valóság: másnap reggelig is játszhattak volna.

A Puskás Akadémia és a Vasas számára is komoly tétje volt a péntek esti bajnokinak. A hazaiak a nemzetközi kupaszereplésért, az angyalföldiek a bennmaradásért küzdenek. Mindkét csapatnak kiemelten fontos lett volna a győzelem. A találkozó végeredménye 1-1 lett.

Útban lehet a felcsúti középpályás Angyalfölre

 

A magyar játékosokra fókuszálhattunk!

A hazaiaknál Tóth Balázs állt a gólvonal előtt, de a kezdőcsapat tagja volt még Nagy Zsolt, Komáromi György és Batik Bence is. A kispadon ott volt még a cserekapus Markek Tamás, a mezőnyjátékosok közül a 16 éves Kern Martin, a 17 esztendős Dusinszki Szabolcs, továbbá az utóbbinál egy évvel idősebb Gruber Zsombor.

A Vasassal kapcsolatos felsorolás meg annyival letudható az angyalföldi koncepciónak köszönhetően, hogy csak magyarokat alkalmaznak.

Egy nagyon fontos dolgot viszont ismét érdemes leszögezni. A légiósokkal nem az a baj, hogy légiósok, hanem az okoz gondot, ha valamelyikük nem jobb, mint a posztján bevethető hazai futballista.

Amikor közismertté vált a két csapat összeállítása, egyből szemet szúró volt, hogy a Vasas által csábított Urblík József ezúttal sem kapott helyet a felcsútiak meccskeretében, ami azért sokatmondó (lehet)…

A találkozó borzalmas időjárási körülmények között kezdődött el és fejeződött be, ezt tanúsíthatjuk, mert ott voltunk a helyszínen.

Megfontoltabb első féldiő

Az első félidő azonban nem emiatt, hanem a csapatok hozzáállása miatt volt visszafogottabb. A Puskás Akadémia szerezte meg a vezetést, de sokatmondó volt Kondás Elemérnek, az angyalföldiek vezetőedzőjének az egyik legfontosabb mondata a mérkőzés utáni értékelésében:

„A gólnál kicsit bambák voltunk a tizenhatoson belül.”

Megmutatjuk, miért mondta ezt az angyalföldiek vezetőedzője.

Hasznos cserék mindkét oldalon

A második félidőre gyorsabb, élvezetesebb lett a játék, ehhez nagyon kellettek Kondás változtatásai is. A sokat nem mutató két támadó szélsőt (Cipf Dominik, Radó András) két lendületesebb játékkal előrukkoló poszttárs váltotta (Ihrig-Farkas Sebestyén, Zimonyi Dávid), tényleg veszélyesebb lett a Vasas.

Azok után meg pláne, hogy kis idővel újabb dupla cserére határozta el magát Kondás. A DVTK-tól igazolt Hegedűs János 692 nap után játszott ismét az élvonalban, Előtte sokáig nem tudott pályára lépni, pár nappal ezelőtt még beteg is volt, Hidi Patrik váltotta. Hidi azonban nem a védelem tengelyébe, hanem a klasszikus hatos pozíciójába érkezett. Hidi M. Sándor is kifutotta magát, őt a szintén fiatal Szilágyi Szabolcs helyettesítette megfelelően a hajrában.

A Vasas egyenlítéséhez kellett Hidi Patrik indítása, Ihrig-Farkas remek átadása, valamint a csapatkapitány, Berecz Zsombor kiváló lövése.

A piros-kékek ebben a periódusban eldönthették volna a három pont sorsát, de nem lőtték be a további helyzeteiket. Nem egyet alakítottak ki, hanem legalább három olyat, amiből egy a kaput nagyon jól érző center minimum egyszer eredményes lehetett volna.

Azon a poszton Novothy Soma küzd, harcol, a csapatvédekezésből is kiveszi a részét, de az ellenfél kapuja előtt nincsen szerencséje.

Bizalom a magyar fiataloknak

A Puskás Akadémia szintén győzhetett volna. Hornyák Zsolt vezetőedző a találkozó utáni sajtótájékoztatón egyből rátért a lényegre:

„A második félidőben azt vártam a csapatomtól, hogy megnyerhetjük a mérkőzést, hiszen négy friss ember érkezett csereként, de sajnos kicsit a szerencse is elfordult tőlünk Favorov kapufájánál. Jobban kell küzdenünk a győzelemért, ez a valóság. Szenvedünk, görcsösek vagyunk.

A Hornyák által emlegetett kapufánál a légiós gólt érdemelt volna, annyira prímán végezte el a feladatát.

A szakember nyilatkozatának másik lényegi eleme az volt, amikor a négy változtatásról beszélt. Szintén jól sültek el, annak ellenére, hogy végül elmaradt a győzelmük. Mert a hazaiaknak is voltak lehetőségeik további gól vagy gólok szerzésére.

A sajtótájékoztatón Hornyák nagy átéléssel beszélt a két becserélt ifjú titánról, a már említett Gruber-Dusinszki párosról. A vezetőedző továbbra is hisz bennük. Utóbbiról egyenesen azt állította, hogy már most megvan a képessége ahhoz, hogy felnőtt bajnokin tevékenyen hozzájáruljon az áhított győzelem megszerzéséhez…

Mit hoz a jövő?

Kijelenthető: legalább az egy pontra mindkét csapat rászolgált. A kérdés, mekkora segítség ez a számukra.

A felcsútiak hatalmas harcban vannak a dobogó második és harmadik fokáért (a bajnok a Ferencváros lesz), míg az angyalföldieknek továbbra is az „életükért” kell küzdeniük a hátralévő bajnokikon.

A Pancho Arénában ázva és fázva viszont az volt a krónikások érzése, hogy ha reggelig játszanak a felek, akkor is döntetlen lesz a vége.

Ezért volt igazságos a pontosztozkodás!

Ez a valóság!

OTP Bank Liga, 18. forduló

Puskás Akadémia FC-Vasas FC 1-1 (1-0)

Felcsút, v.: Vad II.

gólszerzők

Slagveer (13.), illetve Berecz (56.)

sárga lap

Corbu (28.), van Nieff (33.), illetve Cipf (16.), Ódor (70.)

Puskás Akadémia

Tóth B. – Bartolec, Batik, Stronati, Nagy Zs. – Favorov – Slagveer (Gruber, 87.), van Nieff (Levi, 62.), Corbu, Komáromi (Dusinszki, 73.) – Puljic (Colley, 62.)

Vasas

Uram – Iyinbor (Litauszki, 84.), Otigba, Hegedűs (Hidi P., 56.) – Szivacski, Hidi M. (Szilágyi, 56.), Berecz, Ódor – Cipf (Zimonyi, a szünetben), Novothny, Radó (Ihrig-Farkas, a szünetben)

Tabella a linkre kattintva érhető el

Megosztás:
Kapcsolódó hírek