nb1.hu

A Puskás Akadémiának összhang, a Vasasnak győzelem kell

Óriási csalódás és debütáló 17 éves tehetség itt, örömteli pontok és jó cserék ott - reakciók

 

Mint arról péntek este beszámoltunk, az NB I 18. fordulójának nyitómeccsén a Puskás Akadémia 0-0-s döntetlent játszott a Vasassal.

A lefújás után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): „Óriási a csalódás az öltözőben és nálam is, mert azt éreztem, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Sajnos olyan görcsbe esünk, hogy nagyon nehezen szerzünk gólt, míg az ellenfél be tudott nekünk találni. Itt nagyon rosszul védekeztünk Nagy Zsolt személyében, nem értünk vissza. Jó volt, hogy az elején gólt lőttünk és a Vasasnak kellett nyitnia. A második félidőben azt vártam a csapatomból, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, hiszen négy friss ember érkezett csereként, de sajnos kicsit a szerencse is elfordult tőlünk Favorov kapufájánál. Jobban kell küzdenünk a győzelemért, ez a valóság. Szenvedünk, görcsösek vagyunk. Csak a befejezéssel foglalkozunk edzéssel, mégis görcsölünk, várjuk az eredményt, a gólokat és mintha félnénk a helyzetektől. Hiányolom az agresszivitást, a koncentrációt Colleytól, a kaput is jobban kell veszélyeztesse, Levitől is vártam a változást, nem sikerült betalálni, viszont a beálló fiatalok, Gruber Zsombor és Dusinszki Szabi nagyon tehetségesek, sok van bennük a jövőben. Hiányzik a könnyedség, a felszabadultság belőlünk, a taktikai rész megvan, de könnyen kapunk gólt, így jobban oda kell figyelni.”

Hornyák Zsolt az NB1.HU-nak az új játékosok beilleszkedésére vonatkozó kérdésére elárulta, még azért van mit csiszolni.

„Bartolec a Mezőkövesd ellen megsérült, most 70-80 perc játék simán van azért benne. Levinek nehezebb a dolga, a svéd bajnokság korábban végződött, sokáig húzódott az ügye, szó volt arról is, hogy még kell neki két-három hét a beilleszkedéshez, de ügyes játékos. Colleytól várok többet már, dolgozik, de nagyobb minőséget és koncentrációt, gólokat várok tőle. A saját nevelésű fiatalok ügyesek, fognak tanulni.”

A 17 évesen az élvonalban most debütáló Dusinszki Szabolcsról is kérdeztük a vezetőedzőt.

„Nagyon intelligens ember, emellett nagyon jó játékos lesz, óriási tehetség. Dinamikus, a támadósor mögött számíthatunk rá, az NB III-ban meccseket játszott és gólokat is tudott szerezni. Szeretnénk őt betenni nehéz mérkőzésekre. Gruber Zsomborral együtt okos fickók, építhetünk rájuk a jövőben. Bíztam benne, hogy valamelyikük eldönti a mai mérkőzést, nem csupán azért cseréltem be őket, hogy játékperceket kapjanak.”

Kondás Elemér (Vasas):Rosszul kezdtük a találkozót, egy kicsit langyosak voltunk, kevés volt az előre passz és a beindulás, sok olyan labdát elveszítettünk, amit nem kellett volna. Ezután váltottunk, a második félidőben abszolút rámentünk az ellenfélre, az első gól után egy jókora időszak a miénk volt, ott lehetett volna még gólt lőni. A vége ki-ki mérkőzés lett, mindkét csapat ment a győzelemért. Nem sikerült bevinnünk a második találatot, de nyilván a végén figyelni kellett arra, hogy azért ne kontrázzanak bennünket és nehogy vereséggel távozzunk. Összességében azt mondom, hogy jó ez az egy pont, bár ezt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni, főleg a második félidei játékunkkal.”

Kondás Elemér az NB1.HU első kérdésére elmondta, az, hogy két élcsapat ellen kezdtek idegenben, és előbb a Ferencváros, majd a Puskás Akadémia otthonában is pontot szereztek, nagyon fontos.

„Tudjuk, hogy az egy pont nem olyan sok, jó lett volna most három ponttal távozni, viszont ezt a két pontot meg kell becsülni, mert két olyan csapat ellen szereztük meg, akik komoly minőséget képviselnek az élvonalban.”  

Arról is kérdeztük őt, a dupla cserék közül a Hegedűs-Hidi váltás hogyan alakult.

„Tervezett csere volt. Hegedűs betegség után jött vissza, meccs közben pedig úgy éreztük, Hidi Patrik jobb megoldás lesz a második félidő második felében. Jani és Hidi Sanyi is elfogyott kicsit, ezért cseréltünk oda két friss embert, és Patrik mellett Szilágyi Szabi is nagyon jól szállt be. Ihrig-Farkas Sebi is megcsinálta végre, amit várunk tőle. Minden egyes cserejátékosunk hozzátette a teljesítményhez, amit hozzá kell tennie egy padról beszállónak.”

A Puskás a 4., a Vasas a 11. helyen áll a tabellán.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek