nb1.hu

Osztályozók: hatalmas izgalmak Békéscsabán, a Putnok már korán nehéz helyzetbe került

Kiállítás és kérdéses bírói döntések is voltak a két vidéki fellegvár meccsén.

Vasárnap megrendezték az osztályozók visszavágóit, amelyeken eldőlt, hogy mely csapatok állhatnak rajthoz az új idényben az NB II-ben. Az első felvonások során egyik gárda sem tudott előnyt szerezni, mivel a Putnok-Szentlőrinc meccs végeredménye 1-1 lett, míg a Békéscsaba 2-2-es döntetlent játszott Tatabányán.

A putnokiak a második meccsen már korán nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a 13. percben a kapus, Mészáros Dávid piros lapot kapott. A kiállítás ellenére az első félidő végén büntetőhöz jutottak a vendégek, ám Boros Gábor próbálkozását védte Héninger. A második játékrészben aztán a szentlőrinciek megszerezték a vezetést: az 51. percben egy szöglet után Tamás László fejese jutott a gólvonalon túlra. A végjátékban Heles lőtt be egy tizenegyest, így a Szentlőrinc 2-0-ra nyert.

Békéscsabán a második játékrészben jöttek a gólok. A hazaiak a 47. minutumban Buna öngóljával szerezték meg a vezetést, ám a Tatabánya hamar egalizált, mivel az 50. percben Letenyei volt eredményes. A 82. percben már a vendégek voltak jobb helyzetben, ugyanis Kiprich remek labdáját követően Árvai higgadtan értékesítette a helyzetet. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrában Albert kiállítása miatt emberhátrányba került a Békéscsaba. Azt is hozzá kell tenni, hogy mindkét oldalon akadt egy-egy olyan szituáció, amikor a labda lehet, hogy a gólvonal mögé jutott, de egyik esetben sem ítélt gólt a játékvezető, VAR-t pedig nem használtak a meccsen. Végül a Tatabánya 2-1-re diadalmaskodott, ezzel készülhet a másodosztályra.

Mivel a Haladás nem kapott NB II-es licencet, így kérdés, hogy melyik gárda vághat neki még a másodosztálynak. Szombati előzetesünkben azt írtuk, hogy az MLSZ által hivatalosan meg nem erősített információk szerint a két osztályozó jobb összteljesítményét nyújtó vesztesét kérik fel NB II-es szereplésre. Ha valóban ez lesz a forgatókönyv, akkor a Békéscsaba még bizakodhat.

Osztályozók az NB II-be jutásért, visszavágók
Szentlőrinc – Putnok 2-0
Feljutott: a Szentlőrinc 3-1-es összesítéssel.
Békéscsaba – Tatabánya 1-2
Feljutott: a Tatabánya 4-3-as összesítéssel.

FRISSÍTÉS:

A Békéscsaba edzője hiányolta a VAR-t, a tatabányai tréner a jövőre is kitért – reakciók

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC