nb1.hu

NB II: Serie A-t is megjárt védőt igazolt az ETO

Az NB1.hu hétfőn este már jelezte, hogy információink szerint Deian Boldor az ETO-nál folytatja a pályafutását.

Rutinos román védővel erősíthet az ETO

A győriek kedden bejelentették a román középhátvéd érkezését. A 28 éves játékos az olasz élvonalat is megjárta: az LPS Banatul Timișoara csapatában nevelkedett, ahonnan előbb a Roma utánpótlásába került, majd 2015-ben, egy kölcsönszerződés keretében a Pescara játékosa lett. Olaszországban megfordult többek között a Hellas Verona, a Bologna és a Foggia gárdájában, majd játszott az amerikai MLS-ben, ahol a CF Montrealt erősítette, és az albán élvonalbeli Partizaniban is. Legutóbb hazájában futballozott, előbb az Argeș Pitești, majd a Chindia Târgoviște futballistája volt.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ETO játékosa lehetek. Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű körülmények közé érkezem, az infrastruktúra tökéletes, emellett profi emberek dolgoznak itt. Claudiu Bumba biztosított arról, hogy itt egy nagyszerű közösségbe érkezem, amely készen áll arra, hogy visszatérjen oda, ahová való. A csapatban minden adott ahhoz, hogy ez sikerüljön, és újra Magyarország egyik legnagyobb klubja legyen” – mondta Boldor, majd kitért arra is, mik a céljai Győrben.

„Szeretnék jó teljesítményt nyújtani, nagy eredményeket elérni, és boldoggá tenni a szurkolókat. A döntésemet, hogy ide igazolok, a célok miatt hoztam meg, nagyszerű jövőt látok a klub számára. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget, és ennek a családnak a tagja legyek. Ez természetesen hatalmas felelősség, de ez nagyon inspirál engem. Alig várom, hogy a Stadionban játszhassak, találkozhassak a szurkolókkal és mindannyian együtt, lépésről lépésre harcoljunk a feljutásért.”

Köteles László sportigazgató biztos benne, hogy a remek adottságokkal rendelkező belső védő hatalmas erőssége lesz a csapatnak.

Rutinos, ballábas védővel erősödött a védelmünk, ami óriási öröm számunkra. Deian komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, jó karakter, aki sokat tud nekünk segíteni a játékával és a mentalitásával egyaránt.”

Boldor az NB II egyik legértékesebb játékosa lett. Az ETO hét forduló után 15 ponttal vezeti a másodosztályt.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC