nb1.hu

MTK: új központot kapott a Sándor Károly Akadémia

Sok korábbi és jelenlegi növendék is részt vett a rendezvényen.

 

Kedden hivatalosan is átadták a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központját.

Íme, az MTK közleménye:

„A megnyitón az MTK és a magyar labdarúgás számos prominens alakja, valamint a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia korábbi és jelenlegi növendékei közül is sokan részt vettek.

Május 30-án megnyitóval hivatalosan is átadták a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központját a Salgótarjáni u. 3. szám alatt. A hivatalos eseményen részt vett az MTK Budapest számos egykori és jelenlegi növendéke, korábbi válogatott labdarúgók, a magyar labdarúgás ismert alakjai is.

Az ünnepség Zakor Sándor, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. tulajdonosának beszédével kezdődött, aki elmondta: felelősség egy ilyen klub tulajdonosának lenni, hiszen méltónak kell maradni a klub hagyományaihoz.

„A tradícióhoz való ragaszkodás mellett fejlődni és újítani szükséges. Várszegi Gábor hű tudott maradni a hagyományokhoz, fejlesztett és újított: 2001-ben elsőként alapított labdarúgó akadémiát itthon és ő épített először Magyarországon tudatosan működő klubmodellt. 22 évvel később mi ugyanezen az úton járunk, alkalmazkodva a rengeteg változáshoz, ami ezen idő alatt végbe ment a magyar és a világfutballban. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia kulcs a jövőhöz, ezért gondolom, hogy az új akadémiai komplexum elkészülte még az Új Hidegkuti Nándor Stadion felépülésénél is fontosabb fejlemény az MTK történetében. A siker kulcsa ennek ellenére nem az épület- és pályaegyüttes, hanem a közösséget alkotó emberek.” – mondta Zakor Sándor.

Ezt követően Székely Zsolt, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója is köszöntötte a vendégeket, beszédében pedig megszemélyesítette az akadémiát.

„2001. szeptember elsején született első gyermekként. Már kiskorában is nagyon sikeres volt, körbejárta a világot, végigverte Németországot, Hollandiát és Angliát. 27 fia lett válogatott játékos, 130-an pedig bemutatkoztak az NB I-ben, gyermekeinek több mint ötven százaléka hosszabb-rövidebb ideig a labdarúgásból élt meg. Egy ösztöndíjnak köszönhetően járt Liverpoolban, Oldhamben, sikert sikerre halmozott. Amikor 18 éves, nagykorú lett, akkor úgy döntött, hogy elköltözik otthonról. Ezután kereste a hazáját, azt, hogy hol telepedjen le; házakat és lakásokat nézett, végül pedig elhatározta, hogy albérletbe költözik. Járt a Lantos Mihály Sportközpontban, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Salgótarjáni u. 8.-ban, míg aztán négyéves albérlet után megépült az új családi ház és beköltöztünk ide, erre az akadémiára. Itt minden arról szól, hogy a játékosok fejlődjenek és mindemellett hűek maradjanak a Jimmy Hogan-féle pass and move stílushoz, a tudatos, jókedvű játékhoz. Szerettük volna elkerülni azt a képet, mint az olyan emberé, aki motorcsónakot vesz hajó helyett, ezzel jelezve, hogy ő jobban szeret megérkezni, mint utazni. Mi utazni szeretünk, jól focizni és a siker felé lépdelni.” – fogalmazott Székely Zsolt.

A későbbiek során Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke Sándor Károlyt idézve beszélt az akaraterőről, alázatról, klubhűségről, teljesítményről, hazaszeretetről, illetve szerénységről, amely a névadót jellemezte és amely klubunk örökös irányelveit jelenti. Felidézte, hogy amikor Csikar bácsit az MTK akkori vezetői felkeresték az ötlettel, miszerint alapítanának egy futballakadémiát, amit róla neveznének el, először ösztönösen ellenkezett, mondván a nevét „az öregről”, Hidegkuti Nándorról kellene kapnia és csak azután ment bele, miután elárulták terveiket, miszerint a Hungária körúti stadionnak adná a nevét az Aranycsapat legendás játékosa.

A megnyitó utolsó beszéde dr. Schmidt Ádámtól, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárától hangzott el, aki kiemelte, hogy az ilyen létesítmények lehetnek a kulcsai annak, hogy a fiatalok újra megszeressék a sportot és megismerjék a mozgás örömét. Hozzátette: az MTK tradícióihoz méltó a létesítmény, amely újabb korszakos csapat felépítésének lehetőségét teremti meg.

Ezt követően dr. Schmidt Ádám és Zakor Sándor ünnepélyes szalagátvágással átadták a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új létesítményét, majd azonnal a focié lett a főszerep: több utánpótlás korosztályunk is edzésen vett részt, valamint pályára lépett az MTK öregfiúk csapata is, amely 4-1-es sikerrel köszöntötte a centerpályát.

Az eseményen részt vett az MTK számos legendás játékosa és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia rengeteg egykori növendéke is, az átadóval a következő napokban kiemelten foglalkozunk klubunk honlapján és közösségi médiás felületein.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC