nb1.hu

Mezőnyfölény, kihagyott helyzetek, súlyos sérülés, továbbjutott a Vidi

A Fehérvár FC gólhátrányból fordítva 2-1-re győzött csütörtökön az azeri Sumqayit vendégeként a Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót a Sóstói Stadionban rendezték, Pető Tamás a kezdőcsapatba nevezte a 16 éves Kovács Patrikot.

Támadó felfogásban kezdte a meccset a Vidi, a 9. percben Katona lövését ütötte fölé Dzhenetov. Utána több gólhelyzetet is kialakított a fehérvári csapat, de többnyire pontatlan utolsó passzok és gyengén kivitelezett lövések jellemezték az első játékrészt. Az azeriek is néha odakerültek a Vidi tizenhatosa elé, de a Sumqayit sem volt veszélyes Tóth kapujára.

A második félidő elején a magyar válogatott kerettag hatalmasat védett Abdullazada közeli fejesénél. Két percre rá Christensen szabadrúgása a felső lécről kifelé pattant. Ezután kicsit magára talált a Sumqayit és elkezdték többet birtokolni a labdát, de kapura ismét a Fehérvár norvég légiósa volt veszélyes, a lövése azonban mellé szállt. A Vidi utolsó cseréje, Ominger a pályára lépése után súlyos térdsérülést szenvedett, így emberhátrányban volt kénytelen befejezni a mérkőzést Pető Tamás együttese. A hajrában védekezésre kényszerülő hazai játékosok a 95. percben csak nézték, ahogy Cahangirov melléfejelt, így a Fehérvár a gól nélküli döntetlennek köszönhetően továbbjutott a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörébe.

A Vidi az Omonia Nicosia–Torpedo Kutaisi párharc győztesével találkozik a következő körben.

Konferencia-liga, 2 forduló:
Fehérvár FC – Sumqayit FK  0-0

Sóstói Stadion, 4204 néző, v.: K. Karlsson (svéd)
Sárga lap: Radovic (45.), Bedi (54.), Melnyk (63.), Vujnovic (87.)
Vidi: Tóth B. – Schön, Serafimov, Huszti (Larsen, 68.), Melnyk – Csongvai, Bedi, Christensen (Ominger, 82.), Katona (Kovács M., 58.), Stefanelli (Pető, a szünetben) – Kovács P. (Gradisar, a szünetben) Vezetőedző: Pető Tamás
Sumqayit: Dzhenetov – Muradov, Mustafayev (Mossi, 92.), Badalov, Radovic, Abdullazada – Rezabala (Cahangirov, 92.), Medeiros, Kehat – Vujnovic, Sadykhov. Vezetőedző: Samir Abasov
Továbbjutott 2-1-es összesítéssel a Fehérvár

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC