nb1.hu

Mezőkövesd-Puskás Akadémia: pazar formájú csatár okozta a felcsútiak vesztét

A végén elgurult a gyógyszer a román középpályásnál.


Mezőkövesd-Puskás Akadémia 1-0

A meccs főszereplője: Stefan Drazsics

A mezőkövesdiek támadója a felkészülési időszak során a Kaiserslauternnek, a Pendikspornak és a Nyíregyházának is betalált (a Szpari ellen ráadásul mesterhármast szerzett), és most is ő döntötte el a meccset. Igaz, negatív hős is lehetett volna, hiszen a 65. percben üres kapura nem tudott gólt szerezni.

 

A meccs kulcsmomentuma: Baluta piros lapja

Elszakadt a cérna a felcsútiak román középpályásánál a hajrában, hiszen előbb nem engedett elvégezni egy mezőkövesdi szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott, majd pár másodperccel később szabálytalankodott, újabb sárgája következtében pedig idő előtt mehetett zuhanyozni.

Kérdés, ezt hogy tolerálja majd Hornyák Zsolt vezetőedző.

 

A gól története:

80. perc: Babunszki kapott nagyszerű indítást, az alapvonaltól visszafordulva passzolt a középen berobbanó Drazsics elé, aki Stronatit megelőzve öt méterről a kapu közepébe lőtt. 1-0

 

A következő feladat:

A Mezőkövesd a ZTE-hez látogat legközelebb, míg a Puskás Akadémia a Vasast fogadja.

 

Jegyzőkönyv:

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Zahary, Beriasvili, Filip – Cseri (Brtan, 85.), Nagy G. (Da. Babunski, 76.), Karnyicki – Molnár G. (Vajda, 85.), Drazic, Besirovic
Puskás Akadémia: Tóth B. – Mezgrani (Bartolec, 12.), Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Batik – Slagveer (Gruber, 78.), Baluta, van Nieff (Levi, 78.), Corbu (Komáromi, 67.) – Zahedi (Colley, 66.)

gólszerző: Drazic (80.)
kiállítva: Baluta (93.)
sárga lap: Nagy G. (43.), illetve Stronati (26.), Zahedi (33.), Spandler (39.), Baluta (93., 93.)

 

Az MTI beszámolója:

„A Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kuttor Attila együttese hazai környezetben a legutóbbi öt fellépésén egy döntetlen mellett a negyedik sikerét aratta, míg a felcsúti csapat ebben a bajnoki szezonban mindössze a második vereségét szenvedte el vendégként – még az idény nyitófordulójában a Ferencváros otthonában kapott ki.

A Mészöly Kálmán, Mészáros Ferenc, valamint Pelé emléke előtti tisztelgést követően egy perccel a kezdés után előnybe kerülhetett volna a felcsúti együttes, de Spander közvetlen közelről hibázott egy szögletből.

A gól nélküli első félidő kemény, helyenként durva játékot hozott.

A fordulást követően szinte rögtön előnybe kerülhetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Gergő bevetődve közelről hibázott. A 65. percben Tóth Balázs, a vendégek kapusa ajándékozott kis híján gólt az ellenfélnek, ezúttal azonban Drazic ügyetlenkedett a befejezésnél. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt végül előnybe került a Mezőkövesd, a csereként pályára lépő Babunski egy remek megoldás végén hozta kihagyhatatlan helyzetbe Drazicot.

A hajrában a Mezőkövesd őrizte előnyét, de több veszélyes lehetősége is volt lezárni a találkozót, az eredmény azonban nem változott. Az utolsó pillanatokban még Baluta, a felcsútiak támadója hozott össze magának tíz másodpercen belül két sárgával egy piros lapot.”

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC