nb1.hu

Mezőkövesd-Honvéd: hiányzott a foci a hazaiknál, debütáló tehetségét dicsérte Klafuric – reakciók

Igazságos eredmény született a vezetőedzők szerint. 

Mezőkövesd-Honvéd 0-0 (0-0)

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Azt kaptam amire számítottam. Egy jó csapat ellen, kemény harcos mérkőzést vívtunk. Ma kevésbé tudtunk játszani, inkább a harciasság dominált a részünkről, nem sikerült egy olyan támadást végigvinni, amiből eredményesek tudtunk volna lenni. Bár itt a végén voltak lehetőségeink, de az ellenfélnek is voltak, úgyhogy igazságos döntetlen született. Benne van a fociban a kihagyott ziccer, egyszer sikerül egy ilyennel megnyerni a mérkőzést, egyszer nem, abszolút nem erre helyezzük a hangsúlyt. Egységes küzdőszellemmel dolgoztuk végig a meccset, ebben ennyi volt. Amikor szükség van a védekezésre, akkor védekezni kell, ezt az elvet követjük, ezt a részét ma alázattal megoldottuk, de a foci kicsit hiányzott.

 

Dean Klafuric (Honvéd): Az egyetlen dolog, ami hiányzott, az a gólszerzés. Megvolt a játékunkban a potenciál, jól játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, megvoltak a lehetőségeink. Volt egy eset Lukiccsal a tizenhatoson belül, amit én láttam, az alapján azt tudom mondani, hogy egyértelmű büntető lett volna. Sok okot lehetne sorolni, hogy miért nem sikerült megszerezni a győzelmet, ha tudnám, akkor valószínűleg sikerült volna feltörni az ellenfél védelmét. Rengeteg oka van ennek, illetve meg kell említeni azt is, hogy a Mezőkövesd egy rendkívül szervezetten védekező csapat, régóta nem veszítettek meccset. Játék tekintetében igenis jók voltunk, megvoltak a lehetőségeink, az előző két meccsen kétszer is betaláltunk, de ma hiányzott a gól. A meccs egészét tekintve mi közelebb álltunk a gólszerzéshez, mint az ellenfél, ezen az úton kell folytatnunk a megkezdett munkát. Én optimista vagyok, ha így sikerül tovább dolgoznunk, akkor jönnek majd a sikerek. Az egy pontot is meg kell becsülni. Nagyon elégedett vagyok Dúzs Gellért teljesítményével, szerintem tökéletesen lehozta a mai meccset, gratulálok neki, a klubnak, az akadémiának és mindazon edzőknek, akik vele dolgoztak a pályafutása során. Egy hatalmas tehetséggel ismerkedhetett meg a magyar foci.

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 0-0

Mezőkövesd, 2105 néző, v.: Pintér

sárga lap

Cseri (6.), Beriasvili (37.), illetve Capan (22.), Gomis (48.), Tamás (66.), N. Lukic (94.)

Mezőkövesd

Piscitelli – Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Filip – Cseri (Ephestion, 73.), Karnyicki (Brtan, 72.), Nagy G. (Da. Babunski, a szünetben), Besirovic – Molnár G., Drazic

Honvéd

Dúzs – Lovric, Prenga, Capan – Doka, Gomis, Mitrovic, Tamás K. – Kocsis D. (Átrok, 62.), Lukic, Sampeiro (Domingues, 74.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC