nb1.hu

Megvan az elitkörért játszó futsalválogatott kerete – reakció

A szövetségi kapitány úgy érzi, minden szempontból javult a válogatott.

Férfi futsalválogatottunk március 2-án Izraelben lép pályára, március 7-én pedig a horvátokat fogadja világbajnoki selejtezőn a debreceni Főnix Arénában – jelezte az MLSZ.

Turzó József együttese csoportja második helyéért küzd két márciusi vb-selejtezőjén, az Izrael elleni idegenbeli összecsapáson, majd öt nappal később a horvátok ellen a debreceni Főnix Arénában. Ez lesz a csoportkör két utolsó mérkőzése, a horvátok már bebiztosították az első helyüket és az elitkörbe való továbbjutást. A cél tehát a második hely megszerzése – a 12 csoportmásodikból a négy legjobb egyenesen az elitkörbe jut, míg nyolc második helyezett pótselejtezőn küzd meg a maradék négy elitkörös helyért.

Az izraeliekkel tavaly ősszel 2-2-es döntetlent játszottunk Szombathelyen, ha idegenben legyőznénk őket, akkor máris bebiztosítanánk a második helyet, de már egy döntetlen esetén is szinte biztossá válna a pótselejtező. Amennyiben viszont mindkét hátralévő találkozón megszerezné a három pontot a magyar válogatott, jó esélyünk lenne arra, hogy pótselejtező nélkül jussunk be a vb-selejtező sorozat elitkörébe.

Az izraeliek sokat fejlődtek az utóbbi időszakban, honosított játékosokkal erősítették meg a keretüket, külföldi bajnokságokban is szerepelnek futsalosaik. Az előző Eb-selejtező sorozatban Budapesten nyerni tudtak, a visszavágón viszont a magyar válogatott győzött. A cél ezúttal is a három pont megszerzése Petah Tikvában, ami az előző három egymás elleni találkozó alapján egész biztosan nem lesz egyszerű feladat.

Az izraeli meccs után a válogatott egyből Debrecenbe utazik, ahol március 7-én, 19.15-kor lép pályára a horvátok ellen a Főnix Arénában.

A mieink tornagyőzelemmel hangoltak a tétmérkőzésekre, januárban egy ötcsapatos tornát nyert meg Horvátországban Turzó József együttese. A keret a viadalon résztvevő játékosokra épül, viszont visszatért a csapatba a sérüléséből felépült Dróth Zoltán és Pál Patrik is.

– Továbbra is van néhány hiányzónk, de ezzel együtt is közel optimális a keretünk, bízom benne, hogy a most rendelkezésre álló játékosokra mindkét mérkőzésen számíthatunk majd – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Az őszi selejtezők óta két nemzetközi tornán vettünk részt, ezeket arra használtuk fel, hogy a keret kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosai megszerezzék a szükséges nemzetközi rutint. Fizikálisan jobb állapotban vannak a kerettagok, mint a bajnokság elején lejátszott vb-slejtezőkön, és úgy érzem, mentálisan is erősebb lett azóta a csapatunk. Céltudatos játékra lesz szükség Izraelben, ami nem azt jelenti, hogy döntetlenre játszunk majd, hanem azt, hogy fegyelmezetten, taktikusan kell futsaloznunk, és kevés gólon tartani az ellenfelet, mert ez nagyban növelné a győzelmi esélyeket.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Krajcsi Bence (DEAC)
Alasztics Marcell (Haladás)
Spandler Mátyás (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Szabolcs (Aramis)
Vas Ádám (Haladás)
Pál Patrik (Veszprém)
Bencsik Roland (Kecskemét)
Fridrich Dávid (Veszprém)
Fekete Márk (Aramis)
Bíró Attila (Kecskemét)
Hajmási Milán (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Dávid Richárd (Kecskemét)
Fekete Olivér (Aramis)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC