nb1.hu

Marco Rossi hatalmas titkot árult el Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban

És még egyet Sallai Rolandról is.

Nehezen indult, de végül megérdemelt népünnepély lett a Montenegró elleni Eb-selejtezőnk. A második félidőben Szoboszlai Dominik és Dibusz Dénes vezérletével nagyszerű focit mutatott a nemzeti csapatunk. Viszont nemcsak a vasárnap délutáni győzelmünk, hanem a csoportelsőségünk is megérdemelt.

A SZERETET

Hatalmas, megható és megérdemelt ünneplésben volt részük a magyar válogatott tagjainak Montenegró 3-1-es legyőzése után. A pompából természetesen kijutott Marco Rossi szövetségi kapitánynak is. Rossi emiatt a találkozó utáni sajtótájékoztatóra is meghatódva érkezett.

Magyarország-Montenegró: Szoboszlai-dupla, Dibusz-parádé és magyar győzelem

Szétszerették a szurkolók.
Ennyire még soha, sehol nem tiszteltek, mint Magyarországon. Cosimo Ignuscio segítőm és felém is nagy szeretet irányul, de szerintem az emberi értékeket is elkezdték tisztelni bennünk.

Igazi csapattá érett az irányítása alatt a válogatott? Ott tartunk, ahol szerette volna?
Szoboszlai Dominik is elmondta az előbb, hogy mi csapat vagyunk, ami kiváló játékosokból áll. Nem mindig, mindenki fogja ki a legjobb napját, de aki váltja, az hozzá tud tenni a játékunkhoz. Az első félidőben Montenegró nehéz helyzetbe hozott bennünket. Tudtuk, hogy mélyen védekeznek majd, nem engedve sok teret a támadóinknak. Nem engedtek minket ütemesen játszani sem, ezért az első félidőben ők diktáltak. Fordulás után sikerült nagyobb sebességre kapcsolnunk, emiatt nyertünk is. Elsődlegesen Dominiknak jár érte a hála, de nagyon örülök Ádám góljának is. Ő, akárcsak a többiek, mindig, mindent belead. Kiérdemli a külön dicséretet, mert nagyon sokszor, ok nélkül bírálja a sajtó.

Szoboszlai Dominik visszaüzent az Atlético Madrid sztárjának

BÜSZKESÉG

A csoportgyőzelemre vagy a veretlenségre büszkébb?
Mindkettőre! A győzelmek a teljesítményből fakadnak. A nyolcvanadik percig nem is igazán lőtt Montenegró kapura. Utána volt nekik három kísérletük, de abból Dibusz négyet védett. Bulgária ellen sem volt szép meccsünk csütörtökön, de a statisztikákat háromszázhatvan fokban kell kielemezni. Azt a meccset még jobban domináltuk, mint a mait. A csoportban a legjobb teljesítményt nyújtottuk. Szerbia elméletileg erősebb nálunk, de csipetnyi szerencsénk volt ellenük. Litvánia ellen meg nem volt idegenben. Aki szerint szerencsével jutottunk tovább, az vagy nem ért a focihoz, vagy rosszindulatú.

Látott már olyan gólt az edzői pályafutása alatt, mint amilyet Szoboszlai szerzett elsőnek?
Mindig is mondtam, hogy mindegyik edző sikere a múltban, a jelenben és a jövőben is az általuk irányított játékosok minőségén múlik. Dominik lábaiban benne van minden lehetőség. Nem a véletlen műve, hogy a Liverpool játékosa. Montenegró ellen is elbillentette a mérleget. Képes arra, hogy eldöntsön meccseket. Izland ellen otthon voltam a Covid miatt, de akkor továbblőtte a válogatottat. A segédeim már üzentek, hogy cseréljük le, mert elfáradt. Nem hívattam le a pályáról, végül meghálálta a bizalmat, mert a legvégén szerezte a győztes gólt. Jürgen Klopp is mindig a pályán tartja. Ez nem a véletlen műve. Szoboszlai topjátékos lesz. A mi köreinkben már az, de világszinten is az lesz, amint folyamatosan elkezdi lőni a gólokat majd a klubjában.

SALLAI ROLAND

Sallai Roland is nagy letéteményese a válogatott sikereinek. Montenegró ellen a kispadon ült, de nem lett becserélve. Meggyógyult már teljesen?
Maximálisan tisztelem, senki nem szólhatja meg. Azért döntöttünk a kispadon szerepeltetése mellett, hogy együtt ünnepelhesse a csapattal a kijutásunkat. Viszont megállapodtunk abban, hogy egy percre sem cseréjük be. Ezzel viszont kockáztattuk volna a felépülését. Ezt a klubjával is megbeszéltük.

Fotó: Réti Zsolt

Még mindig vannak, akik azt mondják, csak a jobbnak gondolt válogatottak ellen tudunk eredményesen és jól játszani, míg mondjuk Albánia ellen nem.
Alapvetően nem értek egyet ezzel a kijelentéssel. Láthattátok, mit művelt Albánia. Most is kijutottak az Eb-re, miközben az egyik legjobb játékosuk hiányzik. Már akkor megmondtam, amikor kétszer legyőztek bennünket, hogy nagyon jó csapat. Tizenöt játékosuk játszik topligákban. Viszont nem Magyarországnak hívják, és nincs akkora történelme. Mögöttünk áll a világranglistán, de azért, mert olyan eredményeket értünk el, amilyeneket elértünk. Ha Európa legjobbjait ismét megvernénk, ahogyan ez az elmúlt három évben megtörtént, és legyőznénk az esélytelenebbeket is, akkor az első ötben lehetnénk. Azért kell dolgozni, hogy ne csak hét-nyolc kiemelkedő játékosunk legyen, hanem mindenki az legyen. Soha nem beszéltem hiányzókról, de most négy-öt játékosunk hiányzott, akik topligákban szerepelnek. Montenegró a saját hibánkból talált a kapunkba, de nyolcvan percig nem volt helyzete. Nagyon szervezetten, mélyen védekezett, de fordulás után egyértelmű volt a játék képe.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC