nb1.hu

Magyarellenes rigmusok: félbeszakadt a Sepsi meccse

Nem bírtak magukkal a craiovai drukkerek.

A román bajnokság vasárnapi játéknapján a Sepsi a Craiova együttesét látta vendégül.

A sepsiszentgyörgyieknél a kispadon foglalt helyet Tamás Márk, ám nem derült ki, hogy vajon játéklehetőséget kap-e: a mérkőzés nem tartott sokáig, mivel a craiovai szurkolók magyarellenes rigmusokat skandáltak.

A játékvezető a 24. minutumban félbeszakította a találkozót, majd tíz percig tartó szünet után folytatták a felek, ám a Craiova drukkerei továbbra sem bírtak magukkal, így 26 perc játékot követően Florin Chivulete lefújta az összecsapást.

A Sepsi a Facebookon így kommentálta Andrei Chivulete döntését: „Helyes döntés: Andrei Chivulete bíró leállította a mérkőzést a vendégcsapat szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt.

A Sepsi vezetőedzője, Cristiano Bergodi edzést vezényelt a játékosaink a félbeszakadt mérkőzés után. Közben román sajtóhírek szerint a craiovai szimpatizánsok nem bánták, hogy félbeszakadt a meccs, hiszen ezzel árthatnak a Craiova tulajdonosának, Adrian Mititelunak, akit nem igazán szívlelnek.

 

A Sepsi jelenleg 32 ponttal rendelkezik, ezzel a hatodik helyen áll a tabellán. A Craiova a 12. pozícióból várhatja a folytatást. A Román Labdarúgó-szövetség várhatóan a három pontot a Sepsinek adja majd.

 

ROMÁN SUPERLIGA 23. FORDULÓ

Sepsi OSK–FCU Craiova 0–0 – a mérkőzés a 26. percben félbeszakadt

Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna, 2368 néző. Vezette: Andrei Florin Chivulete

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Balasa, Dumitrescu – Aganovic, Paun, Matei, Stefanescu – Safranko, Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
FCU Craiova: Gurau – Paramatti, Andre Duarte, Henriques, Huyghebaert – Albu, Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – Chitu. Vezetőedző: Nicolo Napoli

Megosztás:
Kapcsolódó hírek