nb1.hu

Leandro az FTC-szurkolóknak üzent, Tímár büszke a Nyíregyházára – reakciók

Megnevezte a mérkőzés legjobbját a Szpari edzője.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Ferencváros drámai hajrában fordított a Nyíregyháza ellen, és 2-1-es sikerrel bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe.

Dráma a végén: a Ferencváros fordított, legyőzte a Nyíregyházát és kupadöntős

A lefújás után a Szpari vezetőedzője, Tímár Krisztián, valamint az eltiltott Dejan Sztankovicsot helyettesítő FTC-másodedző, Leandro értékelt.

Tímár Krisztián (Nyíregyháza): „Nem csak nagyot küzdött, jól is játszott a csapat. A mérkőzés előtt mondtam, hogy mi a saját játékunkat fogjuk játszani, ezt szerintem sikerült is megvalósítani – sokat elmond a mérkőzésről, hogy a mezőny egyik legjobbja az ellenfél kapusa volt. Sok helyzetünk volt, működött, amit kitaláltunk, picit elfogytunk a végére. Nekünk nincs 30 fős keretünk, és van pár sérültünk is, akik opciót adhattak volna. Jó iramot mentünk, az ország egyik legjobb csapatát nagyon jól megszorítottuk, nehéz helyzetbe hoztuk. De ez nyilván jelenleg nem számít, mert ők jutottak tovább, sajnos ilyen szempontból nem tudtuk tovább írni a Nyíregyháza történetét. Büszke vagyok a csapatra. A mérkőzés megmutatta, hogy működik az út, amin járunk, ha egy Fradi ellen meg tudjuk ezt csinálni, akkor mások ellen is megcsinálhatjuk. Az FTC nyilván jó csapat, de szerintem nem látszódott, hogy mi másodosztályú együttes vagyunk. Ezen a szinten jobban kell sáfárkodnunk a helyzeteinkkel. Egy pici rutin hiányzott ahhoz, hogy meglegyen ez.”

Leandro (FTC): „Tudtuk, hogy a Nyíregyháza szervezett, fegyelmezett alakulat. Jól kezdtünk, a meccs tervébe némileg beleszólt Zachariassen sérülése, a második félidő elején pedig sok technikai hibával játszottunk, a kapott gól is egy eladott labda után jött. De le a kalappal a játékosok előtt, hogy végig küzdöttek és a végén sikerült fordítani. Azért imádom a kupameccseket, mert itt nincs nagyon hibalehetőség, hiszen egy találkozóról van szó. Mindig feszültek ezek a meccsek, ez benne van, ezt fel kell tudniuk dolgozni a játékosoknak. Ha a csapatnak annyira nem megy, akkor a szurkolók is ott vannak, és húznak minket. Szeretnék köszönetet mondani nekik, 12. játékosként ők voltak ma a legjobb formában.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC