nb1.hu

Dráma a végén: a Ferencváros fordított, legyőzte a Nyíregyházát és kupadöntős

A 84. percben még vezetett a Szpari, mégis a zöld-fehérek örülhettek.

A Ferencváros a 84. percben még 1-0-s hátrányban volt, ám a rendes játékidőben két gólt szerezve fordított, így legyőzte a Nyíregyházát és bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe.

Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza a Ferencvárost is Balmazújvárosban fogadta, ahol a közönség végig szurkolva jó hangulatot teremtett.

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros lépett fel kezdeményezőbben, de a Nyíregyháza is szervezetten futballozott. A vendégek már a negyed óra elteltével cserére kényszerültek, egy középre passzolásnál megsérült Zachariassen, és nem tudta folytatni a játékot. A hazaiak, akik időnként letámadták ellenfelüket, több alkalommal komoly helyzetet tudtak kialakítani egy-egy labdaszerzés után. Többet birtokolta a labdát az FTC, de a nagyobb lehetőségek a Nyíregyháza előtt adódtak. Szabálytalanságok, sérülések miatt sokat állt a játék az első félidőben.

A szünet után is gyorsan alakított ki helyzetet a Nyíregyháza, de a legnagyobb lehetőség a Ferencváros előtt adódott: egy beadásnál Alaxai megfogta, visszatartotta Varga Barnabást, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Mivel ezen a pályán nincs kiépítve a VAR-rendszer, a válogatott támadó oda is állhatott a labda mögé, félmagasan lőtt jobbra, Fejér Béla azonban látványos vetődéssel védett.

Jól teljesített a másik kapus is, Varga Ádámnak sok dolga akadt, többször bravúrral mentett, a 68. percben azonban, Kovácsréti Márk lövésénél már nem tudta megakadályozni a gólt. A hazai vezetés után cserék jöttek a Ferencvárosnál, és a vendégcsapat nagy tempót diktálva próbált meg egyenlíteni, ami a hajrában össze is jött neki a remek testcsel után pontosan lövő Cissé jóvoltából. Pár perccel később pedig a fordítás is megvolt, Szevikjan tekert védhetetlenül a hazai kapu jobb oldalába.

A Nyíregyháza, amely először szerepelhetett kupaelődöntőben, a mérkőzés nagy részében szervezetten és veszélyesen futballozott, megnehezítette a Ferencváros dolgát, amely azonban – a kihagyott büntető ellenére – kicsikarta a győzelmet.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 91.), Nagy B. – Kovácsréti, Beke, Gresó (Novák, 74.)

Ferencvárosi TC: Varga Á. – Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramirez, 80.) – Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani – Traoré (Kodro, 74.), Zachariassen (Makreckis, 16.), Marquinhos – Varga B.

gólszerzők: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (89.)

sárga lap: Alaxai (57.), illetve Marquinhos (43.), Abu Fani (64.), Varga B. (79.), Szevikjan (90.)

A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő döntőben – akárcsak két éve – az a Paks lesz a Ferencváros ellenfele, amely kedden ugyancsak 2-1-re győzte le a Kisvárdát.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC