nb1.hu

Korábbi magyar válogatott játékos lett a Vidi új vezetőedzője

Az Újpest és a Vasas egykori játékosa már ült a fehérváriak kispadján.

Bartosz Grzelak a napokban távozott a Vidi kispadjáról Újpestre, de máris megvan az utódja. Hétfőtől Pető Tamás irányítja NB I-es labdarúgócsapatunk szakmai munkáját – közölték a Fehérvár FC honlapján. Az 50 éves szakedző korábban játékosként, játékosmegfigyelőként, másodedzőként és megbízott edzőként is dolgozott a Vidinél. Miután májusban Pető elbúcsúzott a harmadosztályú Veszprém csapatától, az Újpestnél is felmerült a neve.

Pető Tamás labdarúgó-pályafutása során bajnoki címet szerzett az Újpesttel és bronzérmet a Vasassal és 14-szer magára öltött a nemzeti mezt is. Visszavonulása után 2011 és 2012 között játékosmegfigyelőként dolgozott a Vidinél, majd 2015 júliusától 2018 decemberéig másodedzőként segítette Bernard Casoni, Horváth Ferenc, Henning Berg és Marko Nikolics munkáját is. Casoni távozása után 2015. augusztus 19-e és október 6-a között – Horváth Ferenc érkezéséig – 8 mérkőzésen (6 NB I-es bajnokin és 2 Európa Liga-selejtezőn) megbízott edzőként irányította a Vidit.

Pető útja Székesfehérvárról Paksra vezetett, ahol játékosmegfigyelőként segítette Csertői Aurél vezetőedzőt, majd a 2018/19-es idény kezdetén átvette a veszprémi labdarúgócsapat irányítását, amely akkor még a megyei I-ben szerepelt. Pető Tamás összesen hat évet dolgozott a királynék városában, ezalatt két bajnoki címet, továbbá három bronzérmet szerzett csapatával és az NB II küszöbéig vezette a Veszprém együttesét, a 2023/2024-es szezont az NB III Észak-Nyugati csoportjának harmadik helyén zárták.

A

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC