nb1.hu

Konferencia-liga: szerencséjük volt a magyar csapatoknak

Jóval nehezebb ellenfeleket is kaphattak volna.

A Konferencia-liga második selejtezőkörének a sorsolását rendezték meg szerda kora délután. Az eseményen a ZTE, a Kecskemét és a DVSC személyében három magyar csapat is érdekelt volt. Egyébként egyik NB I-es együttes sem volt kiemelt.

A KTE a Riga (lett)/Víkingur (izlandi) párharc győztesével mérheti össze az erejét, a lila-fehérek hazai környezetben kezdenek. A ZTE ellenfele a horvát bajnokságban edződő Eszék lesz. A DVSC pedig az Alaskert (örmény)–Arszenal Tivat (montenegrói) ütközetet sikerrel vevő alakulattal találkozik. A zalaegerszegiek és a debreceniek az odavágót idegenben vívják meg.

Mondhatjuk, hogy viszonylag szerencsések voltak a magyar csapatok, hiszen a Loki többek között a Besiktast is kaphatta volna, míg a ZTE akár a Lech Poznannal, a Kecskemét pedig a Genttel is összekerülhetett volna.

Az is eldőlt, hogy amennyiben az FTC nem bírna a BL-selejtező első körében a KÍ együttesével, akkor átkerül a Konferencia-ligába, ahol a második selejtezőkörben a Shamrock Rovers gárdájával vagy a BL-előselejtező bajnokával találkozhat.

Az első meccseket július 27-én rendezik meg, a visszavágók pedig egy héttel később jönnek.

Konferencia-liga selejtező 2. forduló:

Kecskemét-Riga (lett)/Víkingur (izlandi)
Alaskert (örmény)/Arszenal Tivat (montenegrói)-Debrecen
NK Osijek (horvát)-Zalaegerszeg

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC