nb1.hu

Konferencia-liga: drámai végjáték a Kecskemét lettországi meccsén

A ráadás végén jött a mindent eldöntő gól.

A Kecskemét bizakodva várhatta a Riga FC elleni Kl-selejtező visszavágóját, mivel egy héttel ezelőtt hazai környezetben 2-1-re nyert. Még kedvezőbb helyzetben is lehetett volna a KTE, mivel az első meccs 85. percében már 2-0-ra vezetett, de Contreras a 86. minutumban szépített.

A mai összecsapás nem indult valami jól a magyar együttesnek, ugyanis az első percben Pálinkás Gergő maradt a földön, az odavágón gólt szerző futballista a lábát fájlalta, ám kisebb ápolás után folytathatta. A hetedik minutumban nagy lépést tettek a kecskemétiek a továbbjutás felé, hiszen Kiss Bence lekészítése után Vágó Levente nagyjából 13 méterről lőtt a hazai kapu jobb alsó sarkába. A találat után a lila-fehérek magabiztosan őrizték az előnyüket, a lettek nem igazán tudtak rájuk nagy nyomást helyezni. Ezt a forgatókönyvet aligha bánták a Rigába elutazó kecskeméti drukkerek, akik dicséretet érdemelnek, mivel folyamatosan buzdították szeretett csapatukat. Az első félidő második felében Mankenda több alkalommal próbálta becsapni a vendégek védelmét, ettől függetlenül a szünetig nem módosult az állás.

A második játékrészben sokáig nem változott a mérkőzés képe, aztán a 62. percben egy jobbról érkező beadás után Ngonda fejese kötött ki Varga kapujában. A folytatásban akadtak feszült jelenetek, elég csak Contrerasra gondolni, aki a kecskeméti ötösön belül nem túl sportszerűen ütközött Varga Bencével, amit nehezményezett is a kapus. Küzdött a Riga a második, hosszabbítást jelentő gólért, a játék főleg a kecskeméti kapu előterében zajlott. Akadtak ugyan „meleg” pillanatok, de ezeket átvészelte a Kecskemét. Aztán a 95. percben jött a hideg zuhany: a végig aktívan futballozó Mankenda a tizenhatos környékéről lőtt a kapuba. Sőt, Pena a 97. percben lezárhatta volna a párharcot, de a bal kapufa kibabrált vele, így jöhetett a ráadás.

Jobban kezdte a „túlórát” a Kecskemét, Szűcsnek és Szendreinek egyaránt akadt ígéretes próbálkozása. A másik oldalon Pena ugyan túljárt Varga eszén, de a gól nem volt érvényes, mivel az asszisztens lest mutatott. A 107. minutumban megint megragadta Fortuna a vendégek kezét, hiszen Nguena bombája a lécen csattant. Közelebb volt a gólszerzéshez a Riga a ráadás második felében, és végül a 122. percben egy szabadrúgásból Ngom állította be a 3-1-es végeredményt, ez pedig továbbjutást ért a házigazdának.

A Kecskemét legközelebb hétfőn lép pályára, ekkor a Kisvárdát látja vendégül az NB I-ben.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Riga FC (lett)-Kecskeméti TE 3-1 (0-1, 2-1, 2-1) – hosszabbítás után
Riga, v: Iwan Arwel Griffith (walesi)
gólszerzők: Ngonda (62.), Mankenda (95.), Ngom (122.), illetve Vágó (7.)
sárga lap: Bosancic (67.), illetve Kiss B. (41.), Májer (53.), Ilyinbor (65.), Varga B. (73.), Szalai G. (124.)
Továbbjutott: a Riga FC 4-3-as összesítéssel.
Riga: Purins – Baba Musah (Ngom, 25.), Cernomordijs, Bosancic, Ngonda (Daskevic, 90.) – Babec (Soisalo, 99.) – Aurélio, Mankenda, Jojic (Nguena, 96.), Taiwo (Brian Pena, a szünetben) – Regza (Contreras, a szünetben)
Kecskemét: Varga B. – Ilyinbor, Belényesi, Szalai G. – Májer (Szendrei, 69.), Kiss B. (Nagy K., 55.), Vágó, Szuhodovszki (Szűcs, 93.), Leoni (Katona, 104.) – Tóth B. (Nagy O., 106.), Pálinkás (Meszhi, 56.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC