nb1.hu

Kabát: „Velem nem 6-0 lett volna, hanem 8”

Kabát Péter korábbi válogatott labdarúgó volt az NB1.hu 1az1 című műsorának vendége.

Ha az a meccs tovább tart tíz perccel, több lett volna, nem 6-0, hanem 7 vagy 8. Sajnálom, hogy abból kimaradtam” – mondta az NB1.hu-nak adott 1az1 interjújában az Újpest 2010-es, Ferencváros elleni győzelméről a csapat korábbi kiválósága, Kabát Péter.

Az abban a szezonban éppen Debrecenben futballozó Kabát a hajdúságiakkal az Európa-liga csoportkörében szerepelt, amelynek során három mérkőzésen két gól és egy gólpassz került a neve mellé. Ennek ellenére fáj a szíve, hogy kimaradt az újpestiek legendás győzelméből, s ha visszamehetne az időben, inkább a 6-0-on játszana. Elcserélném a kettőt. És akkor nem 6 lett volna, hanem 8-0” – mondta a liláknál jelenleg sportkoordinátorként dolgozó exfutballista.

A légiós kalandjairól szóló kérdésekre azt mondta, jó döntésnek érzi, hogy megmérettette magát külföldön, karrierjére visszatekintve pedig csak egy dolgot bán igazán: „Tudtam, hogy figyel engem az Olympique Marseille, csak már nem tudtunk várni, így eligazoltam Törökországba. Rá egy hétre jött a szerződéstervezet, ami a mai napig előttem van. Emlékszem, akkor ültem a kádban Törökországban, és elsírtam magam” – emlékezett vissza.

Kabát Péter egyebek mellett beszélt a sokat emlegetett Beckham-csörtéről, de elmondta azt is, szerinte mi lett volna a videobíró korszakában az őt 2001-ben brutális mozdulattal „szerelő” Marco Materazzival. A teljes interjú itt tekinthető meg:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC