nb1.hu

Irányítóból védő – Angliában pallérozódott a Vidi új igazolása

Simut Márió büszke rá, hogy behívták a magyar válogatottba.

A magyar korosztályos válogatott szélsővédője, Simut Mario Lucas 2024 januárjában igazolt a Fehérvár FC-hez.

Vidi: utánpótlás-válogatott játékos érkezett

A Vidi idei első igazolásával a fehérvári klub készített interjút. A magyar utánpótlás-válogatottat is megjárt Simut már kiskorában beleszeretett a labdarúgásba.

„A szüleim sportoltak, édesanyám Magyarországon kézilabdázott, apukám pedig otthon futballozott, Nagyváradon. Negyedik születésnapomra azt kaptam ajándékba, hogy elvittek egy olyan fociedzésre, ahol hozzám hasonló korú gyerekek voltak. Én pedig ott ragadtam.”

A 2003-as születésű játékos utána Angliában a Long Lane JFC és a Welling United FC utánpótlásában pallérozódott. Edzett és barátságos mérkőzéseken pályára lépett a West Ham United ificsapatában is és nem sokon múlt, hogy leigazolja őt a londoni csapat.

„13 éves koromban kiköltöztem a nagynénémékhez Angliába és több csapatban is szerepeltem, a West Ham United volt a legnevesebb együttes, amelynek színeiben több barátságos meccset is játszottam. Sajnos a Brexit miatt adminisztrációs akadályokba ütköztünk, emiatt nem tudtam aláírni a szerződést velük.”

Simut 18 évesen a Szombathelyi Haladás csapatához került, ahol a két és fél szezon alatt 50 NB II-es bajnokin lépett pályára, ezeken 4 gólt szerzett és 3 gólpassz adott.

Nagyon sokat fejlődtem abban a bajnokságban, főleg fizikálisan. Technikailag úgy érzem, képzett játékosként igazoltam Magyarországra, jó alapokat kaptam Nagyváradon és Angliában is, azonban nem éreztem magam elég erősnek.

„A Haladásnál játszottam először jobboldali védőt, korábban sosem szerepeltem hátvédként, mindig tízes pozícióban futballoztam. Ma már, ha megkérdezik, hogy mi a posztom, akkor gondolkodás nélkül azt mondom, hogy védő vagyok.”

A nagyváradi születésű 20 éves futballista örömmel öltötte magára a magyar válogatott mezét.

„Őszintén szólva ezen nem kellett gondolkodnom, mert a román válogatottól nem kaptam meghívót sosem, de ha választanom kellett volna, akkor is a magyar mellett döntöttem volna. Tímár Krisztián hívott meg először az U19-es magyar válogatottba és büszke vagyok arra, hogy győztes meccsen debütálhattam, az olaszokat vertük 3-1-re 2021 őszén.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC