nb1.hu

FTC-Olympiakosz: lesz változás a Ferencváros kezdőcsapatában

A Ferencváros csütörtök este az Olympiakosz ellen lép pályára a Konferencia-ligában.

A mérkőzés előtt Dibusz Dénes, az FTC csapatkapitánya nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Talán egy picivel jobb szájízzel jöttünk volna haza, ha döntetlen marad a mérkőzés, de a feladat akkor is adott lett volna, hogy a hazai találkozót meg kell nyerni. Láttuk, hogy az ellenfelünk jó csapat, olyan kerettel rendelkezik, hogy akár mérkőzésen belül is tudnak változtatni és olyan minőséget behozni a padról, ami meg tudja fordítani a mérkőzés menetét. Nagyon bízom abban, hogy itthon, a szurkolóink támogatását élvezve olyan plusz energiák fognak felszabadulni, hogy képes lesz a csapat a továbbjutás kiharcolására.”

A kapus elárulta: lesz változás a zöld-fehérek kezdőcsapatában.

„Apróbb változások várhatók a kezdőcsapatban, egygólos hátrányban nekünk kell kezdeményeznünk és irányítanunk, de nem szabad felelőtlenül támadni. Az lesz a lényeg, hogy mi tudjuk az akaratunkat rájuk erőltetni és azokban a pillanatokban, amikor zavart tudunk okozni, akkor remélhetőleg ki tudjuk majd használni a lehetőségeinket. Nem is kérdés, hogy hazai pályán, egygólos hátrányban, telt ház előtt nem bekkelni fogunk kimenni a mérkőzésre. De az egyensúly megtalálása nagyon fontos, emlékezhetünk, hogy tavaly a Leverkusen elleni visszavágón gyakorlatilag két-három perc után szertefoszlottak a továbbjutási remények, úgyhogy azért ésszel kell elkezdeni a mérkőzést.”

Dibusz jósolt is egyet, hiszen szerinte elképzelhető, hogy hosszabbításos mérkőzés várható.

„Szerintem az első meccs rámutatott arra, hogy a két csapat nagyjából hasonló szinten van, voltak nekünk is jobb periódusaink, az Olimpiakosznak is volt jobb periódusa. Nagyon sok fog múlni azon, hogy ki szerzi az első gólt, mikor születik az a gól. Százalékosan nehéz lenne megmondani, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hosszú csütörtök este elé nézünk.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC