nb1.hu

FTC: nem biztos, hogy jó jel, amit az Olympiakosz edzője mondott

Hatalmas rangadót nyertek meg.

A Konferencia Liga következő játéknapján az FTC csütörtök este lép pályára a görög Olympiakosz ellen, a 16 közé jutásért folytatott küzdelemben. Az első találkozón a görög csapat 1-0-s győzelmet aratott, ahol a második félidőben eszközölt cserék és taktikai változtatások döntő szerepet játszottak a győzelemben.

VOLT EGY RANGADÓ

A Ferencvárosi Torna Club számára fontos lehet a pihenő, mivel a hétvégi, DVTK elleni bajnoki mérkőzés elmaradása extra felkészülési időt biztosított számukra a nemzetközi kupára. Ez ellentétben áll az Olympiakosz menetrendjével, amely a hétvégén a görög bajnokságban a nagy rivális PAOK otthonában aratott látványos 4-1-es győzelmet.

Az Olympiakosz edzője, José Luis Mendilibar, a PAOK elleni győzelem után nyilatkozott a csapat előző összecsapásairól és a jövőbeli tervekről. Kiemelte, hogy bár alaposan elemezték az első körös mérkőzésüket a PAOK ellen, céljuk nem a múltbeli hibák korrigálása, hanem az, hogy saját elképzeléseiket valósítsák meg a pályán. Mendilibar hangsúlyozta, hogy bár a Ferencváros elleni mérkőzésen nem sikerült teljes mértékben kibontakoztatniuk a taktikájukat. A PAOK ellen már javulást mutattak, és szeretnék ezt a tendenciát folytatni az FTC ellen is.

VISSZAVÁGÁS

Az FTC számára a visszavágó kiváló lehetőséget kínál arra, hogy törlesszen az első mérkőzésen elszenvedett vereségért, és bizonyítsa, képesek állni a sarat a nemzetközi porondon. A görögök elleni első meccs tanulságai és az Olympiakosz elleni előkészületek kulcsfontosságúak lehetnek a sikerhez.

Ezért győzték le a Fradit: elárulta a lényeget a görögök vezetőedzője

A visszavágó előtt az FTC-nek minden esélye megvan arra, hogy kihasználja a hazai pálya előnyét is. Az Olympiakosz előző találkozón tanúsított szervezettsége és a PAOK elleni győzelem utáni önbizalom azonban komoly kihívást jelenthet a zöld-fehérek számára.

NEM CSAK TOVÁBBJUTÁS

A mérkőzés tehát nem csak a továbbjutásról szól. Lehetőséget teremt mindkét csapat számára, hogy megerősítsék helyüket a nemzetközi foci térképén. Az FTC számára a cél világos: a győzelem és a továbbjutás biztosítása. Az Olympiakosz szándéka, hogy megőrizze előnyét és bebizonyítsa, hogy az előző győzelme nem volt véletlen. A csütörtöki esti meccs így minden bizonnyal izgalmas és kiélezett küzdelmet ígér.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC