nb1.hu

„Ezért nem akartam büntetőt rúgni” – Juhász Roland folytatja a futballt

Remekül játszott a 11-esekkel megnyert kupadöntőben.

Juhász Roland 95-szörös válogatotthoz méltó játékkal futballozott a két legtovább jutott amatőr csapat csütörtök esti kupadöntőjében. A 40 éves hátvéd csapata, az Unione FC a Mezőörs elleni, 1-1-re végződött 120 perces mérkőzés végén tizenegyesekkel hódította el az Amatőr Kupát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

„Nem szerettem volna ezt a jó szériát megszakítani”

A mérkőzés kifejezetten élvezhető volt, és Juhász Roland az első számú hős lehetett volna, ha a szétlövés hetedik büntetőjét berúgja, hiszen akkor rögtön szaladhatott volna ünnepelni a Feczesin Róbertet, Szabó Tibort, Czvitkovics Pétert vagy éppen Kulcsár Tamást is a soraiban tudó Unione FC. Juhász lövése azonban a kapufa belső éléről kipattant (itt 2:43:23-tól látható), így ekkor még nem dőlt el a kupa sorsa .

Nem sok tizenegyest rúgtam a pályafutásom során, egyet az utolsó mérkőzésemen. De ezért sem voltam kijelölve most, mert nem szerettem volna ezt a jó szériát megszakítani”

– mosolyodott el a korábban az ezredforduló utáni évtized labdarúgójának is megválasztott Juhász. „De aztán mégis rúgnom kellett, a lövés a kapufáról kifelé pattant, de ez benne van. Szerencsére ott volt nekünk Tavasi András a kapuban, aztán Gazdik Dániel berúgta a büntetőt. A végén így mi örülhettünk, megnyertük a kupát, és számunkra ez volt most a legfontosabb.”

Amatőr Kupa Unione FC Forrás: NB1.hu Juhász Roland

A 20 éves Tavasit nem véletlenül dicsérte Juhász, hiszen a kapus három Mezőörs-büntetőt kivédett, egyet pedig berúgott a Premier League-et is megjárt kapuskollégájának, Somogyi Csabának.

„Nem terveztem, hogy 40 évesen 120 percet fogok majd játszani”

Nem ma történt, amikor utoljára kupadöntőben szerepelt Juhász Roland. „2019-ben, a Groupama Arénában játszottam utoljára fináléban a Honvéd ellen, az is sikeres volt szerencsére. A mostani egy kicsit hosszabbra sikerült, nem terveztem, hogy 40 évesen 120 percet fogok majd játszani. De élveztem minden percét, hiszen remek hangulata volt ennek a tv-s mérkőzésnek itt, az MTK stadionjában. Úgy érzem, minden szempontból méltó volt a találkozó egy kupadöntőhöz.”

A védőt ezek után megkérdeztük, hogyan bírta a mostani 120 percet. „Összességében jól. Alapvetően az edzettségi állapotom nem rossz. Nyilvánvalóan a gyorsasági tényezők azok, amelyek egy idő után kopnak egy játékosnál, azt a legnehezebb pótolni, szinte lehetetlen, de rutinból megpróbálja az ember megoldani. Heti egyet edzünk, kétszer 25 percet, és az állapotunk nem éppen arról szól, hogy szétfutjuk az ellenfelet, de szerencsére a futball része a hétvégi bajnokikon is megmutatkozik” – avagy a bajnokikon előnyt kovácsolnak Juhászék abból, hogy megannyi volt NB I-es labdarúgó erősíti az Unionét.

Amatőr Kupa Unione FC Forrás: MLSZ.hu
Forrás: MLSZ.hu

„Nagyon jó kis brigádunk van, és nagyon örülök, hogy ezzel a döntővel fel tudtuk tenni az ‘i’-re a pontot” – tette hozzá a futballista.

Hosszú meccs, hosszú éjszaka?

A meccs hőse, Tavasi András kapus az NB1.hu-nak a döntő előtt azt mondta, a győztes találkozók után megisznak egy-két sört. Csütörtök este felmerült, hogy a kupaarany hányas szorzót jelent egy sima diadalhoz képest, mármint, ami a sörmennyiséget illeti?

Egy-kettőt már most megiszunk, ha bemegyünk az öltözőbe, de 120 perc után szerintem egy harmadik is belefér. Ez is az amatőr foci szépsége, amely nem arról szól, hogy már most a holnapi edzésre kellene készülni.

„Hétvégén bajnokit játszunk, addig edzésünk már nem lesz, de ez az amatőrfutball most inkább arról szól, hogy kellően megünnepeljük ezt a sikert.”

Amatőr Kupa Unione FC Forrás: MLSZ.hu

Most még jól érzi magát a pályán

Juhász jó formában volt, uralta a levegőt, és nem igen tudták elvinni mellette a labdát az ellenfél játékosai, avagy valóban nagy erőssége volt az Unionénak. De vajon még meddig? „Ameddig jól érzem magam. Szerintem jövőre még biztosan játszom, utána meglátom. Természetesen idővel eljön majd az a pillanat, amikor a nagy pályát tényleg el kell engedni, de most még jól érzem magam. Úgy látom, a csapat is befogadott, így a következő szezonban még mindenképpen futballozni fogok.”

Az Unione jelenleg második a BLSZ I. osztályában, és a feljutó Csepel TC mögött 16 pontos a hátránya. De ettől még nem zárható ki, hogy mondjuk jövőre az NB III-ba jutással kacérkodjon a III. kerületi klub. Amely a kupában is bebizonyította a harmadik ligás Érd 3-1-es legyőzésével, hogy lenne keresnivalója eggyel magasabb szinten.

Juhásztól meg is kérdeztük, őt érdekelné-e egy ilyen előrelépés.

Neeem

– nevette el magát a védő, majd így folytatta: „Ez a heti egy edzés és mérkőzés számomra tökéletes. Ezért sem szerettem volna máshol játszani, mert az Unionéban szereplés belefér az időbeosztásomba. A család mellett is lehet így futballozni, sokszor pénteken játszunk este vagy szombat délelőtt, így a hétvégét sem veszi el a futball az időt. Úgyhogy ez így, ahogy most van, tökéletes a számomra.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC