nb1.hu

„A győztes meccsek után Juhász Roli is megiszik velünk egy-két sört” – interjú a budapesti klub ifjú kapusával

A sport mellett a tanulásra is nagy figyelmet fordít a tehetséges játékos.

Tavasi András 17 évesen igazolt a III. Kerületi TVE-től az Unione FC-hez, és gyakorlatilag egyből alapemberré vált. A még mindig csak 20 esztendős kapus élete meccsére készül, hiszen a fővárosi csapat csütörtökön 16 órától a Mezőörssel csap össze az Amatőr Kupa döntőjében. Az ifjú hálóőr az NB1.hu-nak adott interjúban többek között Juhász Roland szerepéről beszélt, emellett felelevenítette a Magyar Kupa-menetelés állomásait.

– Mire számítasz a Mezőörs elleni mérkőzésen?

– Biztos vagyok benne, hogy egy igazi ki-ki meccs vár ránk. Nem hinném, hogy nagy különbség alakul ki a két csapat között. Kaptunk már hasznos információkat a mezőörsiekről, tudjuk, hogy vannak rutinos, magasabb osztályban is bizonyító játékosaik. Szerencsére tapasztalt húzóemberek nálunk szintén akadnak szép számmal. Egyébként ugyanúgy készülünk a fináléra, mint a többi meccsre, bár tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a találkozót jóval nagyobb felhajtás övezi. Sok barátunk és családtagunk megígérte, hogy az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fog szurkolni nekünk. Azt megígérhetem, hogy nem bunkerfutball jellemez majd minket.

– Az M4 Sport élőben közvetíti a döntőt, így akár több gárda érdeklődését is felkeltheted, ha jó teljesítményt nyújtasz. Eszedbe jutott már ez a lehetőség?

– Gondolkodtam már ezen, bár azt el kell mondanom, hogy remekül érzem magam az Unione FC-ben, és terveim szerint sokáig fogok még itt játszani. A futball mellett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre járok, és aktuális csapatomnál remekül össze tudom egyeztetni a sportot és a tanulást. Jelenleg nehezen tudom azt elképzelni, hogy olyan ajánlatot kapnék, amiért klubot váltanék.

MLSZ Budapesti Igazgatóság – BLSZ/Facebook

– A Magyar Kupa főtábláján ebben az idényben a negyedik fordulóig jutottatok, ezzel váltottátok meg a jegyeteket az Amatőr Kupa döntőjébe.

– Első ellenfelünk az alacsonyabb osztályban érdekelt Nimród volt, ennek a meccsnek a győzelem reményében vágtunk neki. Aztán az Érdet fogadtuk, a sikerünkkel sokakat meglephettünk. A harmadik körben a Csepelt búcsúztattuk, majd a Kisvárdát láttuk vendégül. A Várda ellen szorosabb meccsben bíztunk, ennek ellenére nem voltunk szomorúak a 6-0-s vereség miatt.

– 17 évesen úgy döntöttél, hogy az Unione FC-ben folytatod a karriered, azóta szinte kirobbanthatatlan tagja vagy a kezdőcsapatnak. Mi lehet ennek a magyarázata?

– Amikor megérkeztem, az akkori első számú kapus megsérült, így egyből bedobtak a mély vízbe, én pedig éltem az eséllyel. Egyik erősségemnek azt tartom, hogy jól irányítom a védelmet, emellett lábbal sem vagyok ügyetlen. Nyilván koromból adódóan még fejlődhetek, például a beívelt labdákra jobban kellene kimozdulnom. A példaképem Manuel Neuer, őt már gyerekként is csillogó szemmel figyeltem.

MLSZ Budapesti Igazgatóság – BLSZ/Facebook

– A hálóőrök általában kalandos úton jutnak el a kapuig. Te egyből tudtad, hogy védéseiddel akarod segíteni a csapataidat?

– A pályafutásom elején középpályás voltam, aztán egy átigazolás után az akkori edzőm azt mondta, hogy azon a poszton nem húzom eléggé az együttes szekerét, ezért felvetette, hogy legyek kapus. Ma már egyáltalán nem bánom azt, hogy így alakult a sorsom.

– Korábban említetted, hogy az Unione FC keretében vannak olyan játékosok, akik egykoron magasabb szinten is letették a névjegyüket, elég csak Juhász Rolandra, Feczesin Róbertre, Kulcsár Tamásra vagy Czvitkovics Péterre gondolni. Ezek a futballisták mennyi pluszt adnak a csapatnak?

– Érződik, hogy nagy játékintelligenciával rendelkeznek, így jó helyen van náluk a labda. Ők is motiváltan várják a döntőt, szeretnék megszerezni a kupát. Amikor Juhász Roli játszik előttem a védelem tengelyében, akkor nyugodt lehetek. Neki sincs hátul szeme, ezért őt is próbálom irányítani, és ez segítség neki. Komoly sikereket ért el, ennek ellenére nem helyezi feljebb magát. A győztes meccsek után ugyanúgy megiszik velünk egy-két sört. Ha sikerül nyernünk csütörtökön, akkor biztos, hogy kicsit több sört fogunk elfogyasztani.

– Kicsit sorszerű, hogy idén finalisták lettetek az Amatőr Kupában, hiszen tavaly megnyertétek a BLSZ I-et, ettől függetlenül nem vállaltátok az NB III-at.

– Az igazat megvallva ebbe még bele sem gondoltam. Amikor kiderült, hogy nem indulunk a harmadosztályban, egyáltalán nem voltunk csalódottak. Sokan már családos emberek, ezért nem tudták volna vállalni a szereplést a harmadosztályban. Jelenleg a második helyen állunk a bajnokságban, és ezt a pozíciót mindenképp meg akarjuk tartani.

Az Unione FC idei kupamenetelése:

Nimród SE-Unione FC 1-5
Unione FC-Érdi VSE 3-1
Unione FC-Csepel UFC 1-0
Unione-Kisvárda Master Good 0-6

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC