nb1.hu

Emberelőnyben is vékonyan nyert a Vasas a Kozármisleny ellen

A Vasas már a második a tabellán.

Az NB II 28. fordulójának zárómérkőzésén a tabella 3. helyén álló Vasas az 5. Kozármislenyt látta vendégül. Az ETO vasárnap 2-1-re kikapott a Budafok otthonában, így egy esetleges hazai győzelemmel az angyalföldiek felugorhatnak a képzeletbeli dobogó második fokára.

A 2. percben Lékai védte Tóth lövését, az ismétlést pedig mellé lőtte a fiatal támadó. Nyolc perccel később egy mintaszerű ellentámadás végén a Vasas megszerezte a vezetést: Berecz jobb oldali elfutása után remekül passzolt vissza Hidinek, aki a hosszú alsó sarokba lőtt, 1-0. A 23. percben Urblík lövése pattant egy védőről Tóth elé, aki lesről lőtt a hálóba. A 36. percben Otigba csúszott rá Kirchnerre a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett higgadtan értékesítette, 1-1.

A második félidő elején Tóth kiugrását akadályozta meg Horváth, azonnal kiállította őt a játékvezető. Az 58. percben Lékai hibája után Kozics javítana, de csak szabálytalanul tudja megállítani Tóthot, a Vasas is büntetőhöz jutott. A tizenegyesnél Tóth sem hibázott, magabiztosan lőtte a hálóba, 2-1. A hajráig komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítania Gera Zoltán együttesének, a 80. percben Lékai védte Radó lövését. Öt perccel később kiegyenlíthetett volna a Kozármisleny, Kirchner passza után Nagy kapura tartó lövésébe vetődött bele Szalay. A 88. percben előbb Radó került ziccerbe, majd Doktorics lőtt, de Lékai mindkétszer hárított.

Merkantil Bank Liga, 28. forduló:
Vasas FC Kozármisleny FC  2–1 (1–1)
Bp, Illovszky Rudolf Stadion, 1271 néző, v.: Csonka
Gólszerzők: Hidi M. (11.), Tóth M. (59., 11-esből) ill. Kirchner (37., 11-esből)
Piros lap: Horváth D. (48.)
Vasas: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti (Girsik, 84.), Berecz, Doktorics (Deutsch, 94.), Hidi M., Urblík (Hinora, 63.) – Holender (Radó, 64.), Tóth M. (Szalay, 64.) Vezetőedző: Gera Zoltán
Kozármisleny: Lékai – Beke P. (Daru, 70.), Füredi, Kozics, Horváth D., Turi (Tóth Z., 89.) – Major (Horváth P., 54.), Nagy E., Schuszter –  Kirchner, Molnár Á. Vezetőedző: Aczél Zoltán

Újra nyert a Honvéd, Budafokon botlott az ETO, nőtt a Nyíregyháza előnye

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC