nb1.hu

A Kisvárda jogszabályokra hivatkozva tartaná meg a külföldi játékosait

A Kisvárda szombaton 4-1-re legyőzte az Újpestet, de így is a kiesést jelentő, utolsó előtti helyen áll az NB I tabelláján, tíz pontra a bennmaradást jelentő 10. helytől.

Az utóbbi időben sok találgatás, nyilatkozat jelent meg klubunk külföldi labdarúgói jövőbeni sorsával kapcsolatban, különösen Mario Ilievszki személyét érintően.

A Kisvárda FC jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a külföldi játékosainak sorsáról, amennyiben a csapat kiesne az NB I-ből.

„Minden játékosunknak, így a külföldi állampolgárságú labdarúgóknak is határozott idejű munkaszerződése van a Kisvárda FC-vel. Ezen szerződések érvényességét az, hogy a csapatunk melyik bajnokságban indul, önmagában nem befolyásolja.

A külföldi játékosok tekintetében a szerződés megszüntetésének szabályai egyformán kerültek meghatározásra, mely szabályok között nincs egyetlen olyan rendelkezés sem, mely alapján akár a klub, akár a labdarúgó ezen szerződést azzal az indokkal, hogy a klub első számú csapata kiesik az első osztályból egyoldalúan, a másik fél hozzájárulása nélkül, kizárólag ezen indokra alapítottan jogszerűen felmondhatná.”

A közleményben leírtak szerint amennyiben egy játékos a klub hozzájárulása nélkül szüntetné meg a szerződését, abban az esetben a Kisvárda FC meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, azaz a nemzetközi szövetségnél, a FIFA-nál eljárást fog indítani az érintett labdarúgó és az új klubja ellen.

A Kisvárda legközelebb szombaton a Ferencváros otthonába látogat az NB I 29. fordulójában.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC