nb1.hu

Elhunyt a magyar futsal legendás alakja

Szomorú hírről számolt be a futsalhungary.hu: súlyos betegség után elhunyt Kis János, a magyar futsal egyik legrégebbi motorosa, aki a kezdetek óta meghatározó tagja volt a sportágnak.

Edzői pályáját a 90-es években kezdte, a Nestlé együttesével a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Többszörös magyar bajnok volt, irányította többek között a Gödöllőt, akikkel remekelt a BL-ben a hazai pályán, emellett a Baglyokat, a Vasas együttesét, és többször volt a Fradi szakvezetője is.

Több nagypályás csapatnál is tartott edzéseket, bemutatva, hogy mennyit tud segíteni a futsal a labdarúgásnak, így járt Berlinben is, a Dárdai Pál vezette Herthánál. Utolsó csapata a Kistarcsa volt, ahol szakmai vezetőként dolgozott. Mindezek mellett több könyvet is írt. Legutolsó műve pont mostanra készült el, ami többek között angolul és spanyolul is megjelent, amelyre oly büszke volt, de ennek gyümölcsét már nem élvezhette.

Hiába vívott meg sok nagy csatát sikerrel, a legfontosabbat nem nyerhette meg, a betegséggel szemben. Nem csak szakmai meglátásai és tudása, hanem utánozhatatlan, egyedi humora is nagyon fog hiányozni. „Lehetett őt szeretni vagy nem szeretni, de a futsal iránti szerelmét, elhivatottságát és tudását nem lehetett megkérdőjelezni. A sportág igazi megszállottja volt, aki tűzbe ment az igazáért, és csapatáért, a barátaiért” – írja a futsalhungary.hu.

Kis János 65 éves volt.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC