nb1.hu

DVTK-DVSC: hosszú sorozat szakadhat meg – meccstörténelem

Három év után először találkozik egymással a két csapat.

Az NB1.hu a 7. forduló kiemelt meccsének a szombati DVTK-DVSC találkozót választotta.

A két csapat egyaránt jól kezdte a szezont, a diósgyőriek hat mérkőzésből tíz, a listavezető debreceniek ötből tizenkét pontot szereztek.

Könnyen lehet, hogy a válogatott szünet után valamelyik oldalra billenni fog a mérleg, holott a legutóbbi tizenhat egymás elleni tétmeccsükön egyetlen döntetlen sem született – legutóbb 2014. augusztus 31-én lett iksz a vége, akkor Imam góljára Griffiths válaszolt.

Túl közeli élménye sincs egymásról a két klubnak, hiszen 2020 júniusa óta nem játszottak tétmeccset. Akkor bár a DVSC 4-0-ra nyert, a szezon végén mégis búcsúzott az élvonaltól, míg a DVTK nehezen, de bennmaradt. Annak a meccsnek a hőse a duplázó Szécsi Márk volt, de betalált az a Szatmári Csaba is, aki ma már a diósgyőriek játékosa.

Az első Diósgyőr-Debrecen találkozóra az élvonalban a diósgyőri klubhonlap tájékoztatása szerint a II. világháború idején, 1944. április 23-án került sor. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult, így indult a két város több évtizedes különcsatája.

Az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb, egyben leggólgazdagabb DVTK-DVSC-je tíz éve, 2013 májusában volt. A debreceniek Kulcsár Tamás góljával szereztek vezetést, majd ugyan Fernando még az első félidőben egyenlített, a második játékrész elején előbb Adamo Coulibaly, majd Bódi Ádám is betalált. A DVTK nem adta fel, és előbb José Luque büntetőből szépített, majd a 85. percben Francisco Gallardo beállította a 3-3-as végeredményt.

A mostani találkozón egyébként hosszú sorozat szakadhat meg: az előző négy mérkőzést a DVSC nyerte, így a DVTK rossz sorozata már öt éve, 2018 novembere óta tart. Az előző tíz DVTK-DVSC-ből egyébként három döntetlen mellett hármon a diósgyőriek, négyen a debreceniek győztek.

A DVTK-DVSC mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC