nb1.hu

DVSC-DVTK: izgalmas második félidőt és pazar Dzsudzsák-gólt hozott a meccs

Nem szakadt meg a Diósgyőr sorozata.

ELŐZETES

Az NB1.hu ezúttal a DVSC-DVTK összecsapással foglalkozott kiemelten. Hazai részről Bárány Donáttal készítettünk interjút. A cívisvárosi közönségkedvenc többek között a diósgyőri edzőváltásról is elmondta a véleményét. A DVTK-ból Szatmári Csabával beszélgettünk. A védő nem kertelt, szerinte ez a rangadó az egyik leghangulatosabb Magyarországon. Elemzésünkben azt is megvizsgáltuk, hogy a téli átigazolási szezonban milyen változások történtek az együtteseknél. Az örökmérleget bemutató cikkünkben pedig arról olvashattak, hogy a diósgyőriek 2008 óta nem tudnak nyerni a hajdúságiak otthonában.

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A SZURKOLÓK

Mindkét tábor az elejétől a végéig kitartóan buzdította a kedvenc csapatát, ennek köszönhetően pazar atmoszféra volt a Nagyerdei Stadionban.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: DZSUDZSÁK BALÁZS GÓLJA

A második félidő derekán olyan gólt szerzett a 109-szeres magyar válogatott futballista, amelyet bármelyik topbajnokságban megtapsolnának. Minden bizonnyal ez bekerül majd az MLSZ-nél a forduló legszebb találatai közé.

I. FÉLIDŐ

A vendégek kispadján immáron Simon Miklós ült, ugyanis a diósgyőriek néhány napja elköszöntek Kuznyecov Szergejtől. Jobban kezdtek a hazaiak, a hetedik percben Odincovnak egy fejesnél kellett nagy védést bemutatnia. Ezt követően is a DVSC volt fölényben, ettől függetlenül a vezetést nem tudta megszerezni. Aztán a szünethez közeledve a diósgyőriek is veszélyeztettek. Előbb Bényei fejesét jegyezhettük fel, majd Edomvonyi tesztelte Megyeri reflexeit. Egyik szituációból sem született gól, így az első félidő 0-0-s eredménnyel zárult.

II. FÉLIDŐ

A pihenőt követően megérkeztek a gólok. Először Bényei Ágoston volt eredményes az ötvenedik percben, a diósgyőri futballista a tizenhatos környékéről lőtt a kapu jobb alsó sarkába. Hozzá kell tenni, hogy a jelenetet Megyeri rossz kirúgása előzte meg. Az 57. minutumban megduplázta a DVTK a fórját, ugyanis egy jobbról érkező beadás után Jurek fejese a kapufát is érintve jutott a gólvonalon a túlra. A 62. percben Dzsudzsák Balázs bizonyította, hogy nem kopott meg a lövőtechnikája, mivel nagyjából 22 méterről vágott be egy szabadrúgást. Nagyjából negyedórával később tíz emberre fogyatkozott a Diósgyőr, hiszen Szatmári megkapta a második sárgáját. A létszámhátrány ellenére Kampecisz eldönthette volna a mérkőzést, ám a ziccert nem váltotta gólra. A hajrában mindent megtett az egyenlítés érdekében a Loki, és az erőfeszítése kifizetődött, mivel a 89. percben Kusnyír fejesét nem védhette Odincov. Újabb fordulat már nem jött, így remivel zárult az ütközet.

KÖVETKEZŐ FELADAT

A DVSC kedden a gödörben lévő Újpest otthonában vizitál, míg két nappal később a DVTK a Kecskeméttel csap össze a Széktói Stadionban.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)
Debrecen, 5841 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Dzsudzsák (62.), Kusnyír (89.), illetve Bényei (50.), Jurek (57.)
sárga lap: Romancsuk (70., a kispadon), Úlfarsson (79.), illetve Szatmári (61., 77.)
piros lap: Szatmári (77.)
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi – Szuhodovszki (Loncar, 63.), Manrique (Lagator, 79.) – Szécsi (Úlfarsson, 63.), Dzsudzsák, Oliveira Joao (Kiziridisz, 63.) – Bárány
DVTK: Ogyincov – Gera, Lund, Szatmári, Bokros (Stephen, 88.) – Bényei (Popadiuc, 79.), Holdampf, Vallejo – Jurek (Pernambuco, 64.), Edomwonyi (Acolatse, 64.), Vancas (Kampecisz, 79.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC