nb1.hu

A meglepő diósgyőri edzőváltásról is elmondta a véleményét a DVSC közönségkedvence

Szombaton keleti rangadót rendeznek az NB I-ben, ugyanis a Loki a DVTK-t fogadja. A cívisvárosiak 23 éves csatára, Bárány Donát az NB1.hu-nak új posztriválisáról, a felkészülés tapasztalatairól és egyetemi vizsgáiról is beszélt.

– Sok futballistának nem a szíve csücske a felkészülés. Te mennyire kedveled ezt az időszakot?

– Az igazat megvallva én sem rajongok érte, jobban szeretem, ha sorban jönnek a meccsek. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy a felkészülés során elvégzett munka általában meghozza a gyümölcsét. Törökországban húsz napot töltöttünk, szerintem sokat profitálhatunk ebből. Az edzőtábor elején kemény edzések vártak ránk, aztán sok felkészülési mérkőzés szerepelt a programunkban. A találkozók nagy része jól sikerült, egyedül az Olimpija Ljubljana ellen nyújtott teljesítményünkkel nem lehetünk elégedettek. Hasznosak voltak ezek az összecsapások, hiszen előjöttek azok a hibák, amelyeket ki kellett javítanunk. Összességében úgy érzem, hogy jó állapotban várhatjuk a bajnokság folytatását.

– Szuhodovszki Soma, Jorgo Pellumbi, Kocsis Dominik és Thor Úlfarsson személyében négy új csapattársatok lett a télen. Velük ütőképesebb lesz a tavasszal a Loki?

– Szerintem erősebbé vált a keretünk az érkezőknek köszönhetően, elég csak arra gondolni, hogy Soma az utóbbi időben többször bekerült a magyar válogatott keretébe. Akik az átigazolási időszak elején jöttek, azok már teljesen beilleszkedtek. Ezt a folyamatot megkönnyítette a törökországi edzőtábor, ugyanis itt közel három hétig voltunk összezárva.

dvsc.hu

– Thor Úlfarssonról érdemes kicsit többet beszélni, hiszen ő a posztriválisod.

– Sejtettem, hogy a vezetők csatárt is fognak szerződtetni, mivel Andrija Majdevac távozott. Ha nagy csata megy a kezdőcsapatba kerülésért, az mindig jobb teljesítményre ösztönzi a játékosokat. A fiatal Battai Tamást szintén érdemes kiemelni, ugyanis az előző hetekben többször bizonyította, hogy adott esetben rá is lehet számítani.

Izlandi támadót igazolt a DVSC

– Szombaton 17.30-tól a DVTK-t látjátok vendégül a Nagyerdei Stadionban. Mit vársz ettől a bajnokitól?

– Fontos lenne, hogy jól kapjuk el a rajtot, így mindenképpen győzni akarunk. Nem hinném, hogy könnyű dolgunk lesz, ám szervezett játékkal itthon tarthatjuk a három pontot. A Diósgyőrből Bényei Ágoston jó barátom, vele a héten már beszélgettem, természetesen kicsit zrikáltuk is egymást a közelgő bajnoki miatt. Valószínűleg sok néző lesz majd a lelátókon, emiatt garantálható a remek hangulat, aminek külön örülök, mivel ebből mindig erőt merítek.

– Néhány napja derült ki, hogy Kuznyecov Szergej nélkül folytatja a Diósgyőr.

– Meglepődtem, amikor olvastam a hírt, ugyanis nem sűrűn fordul elő az, hogy egy tréner néhány nappal a bajnokság folytatása előtt távozik. Nem tudom, mi lehet a döntés oka, ám ezzel nem is nagyon foglalkoznunk, nekünk a saját dolgainkra kell összpontosítanunk. Kérdés, hogy az edzőváltás miatt mennyire változik ellenfelünk taktikája.

– Tavaly a harmadik helyen végeztetek az NB I-ben, jelenleg öt pontra vagytok a képzeletbeli dobogótól. Melyik pozícióban zárhat idén a DVSC?

– A februári bajnokik sorsdöntőek lesznek, ha jól sikerülnek, akkor reális lehet az újabb éremszerzés. Abban az esetben, ha nem úgy alakulnak a következő találkozók, ahogy reméljük, akkor elképzelhető, hogy más célt kell kitűznünk.

dvsc.hu

– Az őszi idényben négyszer köszöntél be a bajnokságban, ezzel Stefan Loncarral holtversenyben vezeted a házi góllövőlistát.

– A szezon eleje miatt maradt bennem némi hiányérzet, hiszen a kihagyás után kellett egy kis idő ahhoz, hogy újra formába lendüljek. Szerencsére folyamatosan javult a játékom, és egyre jobban felvettem a ritmust az új szerepkörömben. Kicsit visszavontabban futballoztam, ezért másabb feladat hárult rám, ezt támasztja alá, hogy a találataim mellett négy gólpasszt osztottam ki.

– A jelek szerint nagy kedvence vagy a Loki-drukkereknek, ugyanis minden gólod után rázendítenek egy olyan dalra, amelyet rólad költöttek.

– Karrierem elején még álmodni sem mertem arról, hogy a szurkolóktól ekkora támogatást kapok majd. Ha jól emlékszem, először egy kupameccsen hallottam ezt a dalt. Mindent megteszek annak érdekében, hogy a hétvégén újra felcsendüljön.

– Az előző hetekben nem unatkoztál, hiszen az edzések mellett az egyetemen is akadt bőven teendőd.

– Így igaz, a Debreceni Egyetemen a közgazdász mesterszakot kezdtem el az ősszel. Olykor nehéz összeegyeztetni a sportot a tanulással, de az összes vizsgám sikerült. Szerencsére a tanárok többsége segítőkész, akadt olyan vizsgám, amelyet Törökországból teljesítettem. A futballista pályafutásom nem tart örökké, ezért tartom fontosnak a tanulást. Amennyiben megszerzem a második diplomát, valószínűleg a civil életben könnyen találok olyan állást, amely megfelel nekem.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC