nb1.hu

A két sikeredzőből csak egy érte meg csapataik „tavaszi” rangadóját

Szemtől szemben: Debreceni VSC–Diósgyőri VTK

Két piros-fehér mezes kelet-magyarországi csapat szállítja az NB I első tavaszi fordulójának rangadóját. A Debrecent és a Diósgyőrt egyetlen pont és két helyezés választja el egymástól a tabellán. A DVSC 25 pontjával az 5., míg a DVTK eggyel kevesebb egységet gyűjtve a 7. helyet foglalja el.

A szezont nemzetközi kupaszerepléssel indító Loki tavalyi dobogós helyezését ismételné meg, eközben Miskolcon minden ok megvan az elégedettségre. Az NB II legutóbbi kiírásának bajnoka feljutóként masszív középcsapat az elsőosztályban.

Ellentétes előjelek a kispadokon

Diósgyőrben ugyanakkor váratlan dolog történt: a klub menesztette a sikeredző Kuznyecov Szergejt. Tekintve, hogy néhány nappal a tavaszi rajt előtt szakítottak a trénerrel, gyanítható, hogy a téli szünetben nem volt a vezetőség napirendjén a szakember kirúgása, így a csapatnak gyorsan kell reagálnia történtekre. A vezetőedzői feladatkört egyébként DVTK LSA szakmai igazgatója, Simon Miklós vette át.

A debreceni kispadon ezzel szemben minden a legnagyobb rendben, sőt. Szrdjan Blagojevicset 2022 szeptemberében nevezték ki a Loki élére, amelyet első szezonjában bronzéremig vezetett. Eddigi munkája a klubon belül és kívül egyaránt elismerő reakciókat váltott ki. Az NB1.hu által alapított Magyar Aranylabda szavazásán a portálunk által felkért újságírók őt válaszották 2023 legjobb Magyarországon dolgozó külföldi szakemberének.

Vérfrissítés mindkét oldalon

A tél folyamán mindkét klub aktivizálta magát az átigazolási piacon. A Debrecen két fiatal magyart, a válogatott Szuhodovszki Somát és az U-válogatott Kocsis Dominikot is leigazolta. Rajtuk kívül két fajsúlyos érkező volt még: a horvát Varazdintól Jorgo Pellumbi, míg Houstonból Thor Úlfarsson költözött a Hajdúságba. Távozott a cserekapus Marko Milosevics mellett Bévárdi Zsombor és Andrija Majdevac.

A Diósgyőr két belső védőt is szerződtetett a téli szünetben: Marco Lund Svédországból, Ondrej Baco Izraelből érkezett. A támadórészleg a hazája bajnokságából érkező román Doru Popadiuccal erősödött, miközben Marin Jurina az MTK, Lukács Dániel a Kecskemét, Moussango Obounet pedig a Kosice játékosa lett. Mindkét együttes transzfereiről szó esett elemzőműsorunk, a Gegenpressing legutóbbi adásában.

Kulcsemberek

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

nb1.hu (@nb1.hu_official) által megosztott bejegyzés

Az immár debreceni Brandon Domingues bizonyította, hogy nem mindenki rossz játékos, aki egy gyengén teljesítő csapatban játszik. A tavaly kieső Honvédból ő sem tudott különösebben kitűnni, idén a jóval erősebb Debrecenben viszont alapember.

Az eddig bajnokikon három góllal és két gólpasszal járult hozzá a DVSC eredményeihez, miközben állandó veszélyforrás a támadóharmadban. Meccsenként 3,31 érintést átlagol a tizenhatoson belül, ami a huszonnegyedik legtöbb az NB I támadói közül. 90 percenkénti 6,84 cselkísérlete a hetedik legtöbb a bajnokságban, ebben nyújtott 57,81%-os hatékonysága pedig alig van valamivel hátrébb (11.) a rangsorban.

Nem könnyebb ellenfél a védőknek a Diósgyőr támadója, Pernambuco sem. A brazil a liga legtöbb egy az egy elleni szituációt felvállaló futballistája: találkozónként 10,29-dal. Sikkerrátája (58,42%) közel azonos Dominguesével, akit egy hellyel előz meg a hatékonysági versenyben.

A boxon belül kevésbé aktív, mint a debreceni szélső, ugyanakkor így is az egyik legfontosabb fogaskereke a DVTK támadójátékának. Lőlapján eddig két-két találat és előkészítés szerepel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC