nb1.hu

Bolla öngólja és a pályamunkás is kellett Waltner Róberték újabb sikeréhez

Lipcsei Péter szerint a csapata is hozzájárult a hazaiak sikeréhez.

A Szentlőrinc csodálatosan kezdte a szezont az NB II-ben. Az Ajka elleni győzelem után az első hazai bajnokin a Soroksárt is sikerült legyőznie. Az első félidő egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, de a második félidőben egyértelműen a Szentlőrinc akarata érvényesült, amit két találat is bizonyított.

ELSŐ FÉLIDŐ

A mérkőzés szinte álomszerűen indult a Szentlőrinc számára. Még csak a 2. perc elején jártak, amikor Nagy Richárd balról beadta a labdát, és a menteni igyekvő Bolláról a kapuba perdült a játékszer, így a hazaiak máris 1-0-ra vezettek. A vendégek az első negyedórában nem sok veszélyt jelentettek a kapura, azonban később magukra találtak. Egy jobb oldali beadás után Halmai érkezett a hosszúnál, és 3 méterről a jobb alsóba továbbította a labdát, ezzel egyenlítve (1-1). A Soroksár akár a vezetést is megszerezhette volna, de Lovrencsics nagy helyzetben nem sokkal a jobb kapufa mellé fejelt.

Az első félidő folytatásában főleg pontrúgásokból próbált veszélyt teremteni a Szentlőrinc, de komoly helyzetekig nem jutottak a játékosai. Eközben a védelem jól állta a sarat, így 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A második félidő elején a vendégek ghánai légiósa, Say Shadirac fejelhetett kapura, de Gyurján magabiztosan védett. A Szentlőrinc jól kontrollálta a játékot, a Soroksár támadásait szinte csírájában elfojtva. A 65. percben Helesht buktatták a 16-oson belül, amiért büntetőt kapott a hazai csapat, és Tóth-Gábor Kristóf magabiztosan értékesítette azt (2-1). Két perc múlva újabb szép akciót vezetett a Szentlőrinc, amelynek végén Tóth-Gábor Kristóf ismét betalált, így kétgólos előnybe került a csapat (3-1).

A gyorsan szerzett két gól végleg elintézte a vendégeket. Bár Lipcsei Péter együttese továbbra is próbálkozott, érezni lehetett, hogy nincs esélyük az egyenlítésre. A Szentlőrinc magabiztosan futballozott, erővel bírta, és továbbra is agresszíven és határozottan játszott. Az utolsó percekben is volt még lehetőségük a hazaiaknak, de további gól már nem született. A szurkolók nagy tapssal jutalmazták a csapatot, hiszen nagyon értékes győzelmet arattak egy erős ellenféllel szemben.

Waltner Róbert vezetőedzővé történt kinevezése eddig telitalálatnak tűnik a lőrinci vezetők részéről. Irányításával ugyanis mindkét bajnokijukat megnyerték.

REAKCIÓK

Waltner Róbert

„A második félidőben látottak alapján megérdemeltük a sikert. Közös győzelem volt ez, hiszen még a pályamunkás is beletette a magáét.”

Lipcsei Péter

„Rúgattunk három gólt az ellenféllel, úgy nagyon nehéz. Az első után még fel tudtunk állni.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC