nb1.hu

Az NB1.hu olvasóinál is ferencvárosi dominancia az álomcsapatban

Az NB1.hu szavazásra bocsátotta, hogy olvasóinál mely játékosok kerülnének be az OTP Bank Liga 2023-24-es idényének álomcsapatába.

Szerkesztőségünk már a hét elején kijelölte NB I-es álomcsapatát, melynek zömében ferencvárosi labdarúgókat lehetett találni. A Tóth Balázs – Gera Dániel, Ibrahim Cissé, Szabó János, Nagy Zsolt – Marquinhos, Mohamed Abu Fani, Tobias Christensen, Horváth Krisztofer – Varga Barnabás, Antonio Mance összeállítás nagyban megegyezik azzal a tizeneggyel, melyet olvasóink szavaztak meg – akiknek ez úton is köszönjük az aktívitást.

Az NB1.hu álomcsapata.

Kapus: Dibusz Dénes (FTC)

Az olvasók három kapus közül választhattak. A szavazatok 46%-át a magyar válogatott Eb-kijutásában nagy szerepet játszó Dibusz Dénes kapta, aki magabiztosan utasította maga mögé Szappanos Pétert (34%) és Tóth Balázst (20%). Ugyan a számok alapján nem Dibusz volt a bajnokság legjobb kapusa, de alapembere volt a sorozatban hatodik bajnoki címét begyűjtő Ferencvárosnak.

Jobb oldali hátvéd: Cebralis Makreckis (FTC)

Ferencvárosi labdarúgó kapta a legtöbb voksot a jobbhátvédek rangsorában is. A lett Makreckis 57%-kal simán verte az NB1.hu álomcsapatába kerülő diósgyőri Gera Dánielt (27%), illetve a Fehérvárral a dobogóról éppen csak lecsúszó Bese Barnabást (16%).

Középhátvédek: Ibrahim Cissé (FTC), Szabó János (Paks)

A védelem tengelyében nagy egyetértés volt a szerkesztőség, illetve az olvasók között, hiszen megegyezik az általunk megadott párosban. Ibrahim Cissé (38%) a Fradi egyik legjobb nyári vétele volt, míg Szabó János (21%) alappillére volt az ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Paksnak. Hozzájuk legközelebb a felcsúti Patrizio Stronati (13%) került, mögötte Gergényi Bence és Belényesi Csaba 11%-ot szerzett, míg Meldin Dreskovics 6%-ot kapott.

Bal oldali hátvéd: Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Itt sem volt sok kérdés, a szavazatok 54%-át begyűjtve, Nagy Zsolt került be az olvasói álomcsapatba. Sem a ferencvárosi Cristian Ramírez (33%), sem a fehérvári Schön Szabolcs (13%) nem tudott közel kerülni a Puskás Akadémia játékosához.

Nagy Zsolt gólerős játékából a magyar válogatott is profitálhat az Eb-n. (Fotó: Réti Zsolt)

Belső középpályások: Mohamed Abu Fani (FTC), Tobias Christensen (Fehérvár FC)

A legszorosabb versenyfutást a belső középpályások megszavazása hozta. Ugyan Mohamed Abu Fani 33%-ot szerezve simán bekerült az olvasói tizenegybe is, a másik játékos kilétéről mindössze kettő (!) szavazat döntött. Tobias Christensen és Windecker József egyaránt 15-15%-ot kapott, viszont előbbi javára billent a mérleg nyelve. Mellettük Papp Kristófra (12%), Kata Mihályra (10%) és Sigér Dávidra (9%) lehetett voksolni.

Támadó középpályások/szélsők: Marquinhos (FTC), Kristoffer Zachariassen (FTC)

Teljes Fradi-fölény volt a támadó középpályások/szélsők kijelölésében, hiszen Marquinhos 34%-ot kapott olvasóinktól, míg Zachariassen 26%-ot gyűjtött be. Az NB1.hu álomcsapatába bekerülő Horváth Krisztofer végzett a képzeletbeli dobogó harmadik fokán 18%-kal. Mellettük Bognár István (8%), Dzsudzsák Balázs (7%), valamint a diósgyőri Rudi Pozeg Vancas (6%) kaphatott szavazatot.

Csatárok: Varga Barnabás (FTC), Antonio Mance (Zalaegerszeg)

Akárcsak a szerkesztőségi álomcsapatban, olvasóinknál is a gólkirály, illetve az ezüstcipős volt a két legjobb csatára a mögöttünk hagyott idénynek. Varga Barnabás 45%-kal végzett egyébként az élen, míg a Zete horvát centere 28%-ot kapott. A Paks házi gólkirálya, Könyves Norbert 11%-ot szerzett, mögötte végzett Kenan Kodro (7%), Németh Krisztián és Stefan Drazsics (5-5%)

Az idény edzője: Bognár György (Paks)

Nagy meglepetés nem történt az edzők terén sem, hiszen Bognár György volt olvasóink szerint a bajnokság legjobb edzője. A paksi szakember a voksok 57%-a szerint volt az év trénere. Mögötte a képzeletbeli dobogó második fokán a zalaegerszegi Márton Gábor végzett (18%), míg a Fehérvárral 4. helyet szerző Bartosz Grzelak lett a harmadik (13%). A bajnoki címet szerző Dejan Sztankovics mindössze 10%-ot kapott, Hornyák Zsolt pedig 3%-kal zárt az ötödik helyen.

A NB I 2023-24-es idényének olvasói álomcsapata: Dibusz Dénes – Cebralis Makreckis, Ibrahim Cissé, Szabó János, Nagy Zsolt – Marquinhos, Mohamed Abu Fani, Tobias Christensen, Kristoffer Zachariassen – Varga Barnabás, Antionio Mance. Edző: Bognár György.

Bognár György Paksi FC Fotó: facebook.com/paksifcofficialsite
Bognár György az olvasóink körében is legjobbnak bizonyult. (Fotó: facebook.com/paksifcofficialsite)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC