nb1.hu

Bognár az év edzője, Fradi-fölény az NB1.hu álomcsapatában – Szavazz te is a sajátodra!

Véget ért az OTP Bank Liga 2023-24-es idénye, az NB1.hu szerkesztősége pedig megszavazta a saját álomcsapatát.

Az év végi összegzések egyik elmaradhatatlan adaléka az álomcsapatok megszavazása. Az NB1.hu szerkesztősége ezen felbuzdulva összeállította a saját NB I-es év csapatát, melyben fölényben voltak a Ferencváros játékosai, de került be felcsúti, fehérvári, paksi vagy kecskeméti játékos is.

Kapus: Tóth Balázs (Fehérvár FC)

Nem sok kétség férhetett ahhoz, hogy a fehérvári Tóth Balázs lett az idény kapusa az NB1.hu szerkesztőségének szavazatai alapján. Tóth mutatta be a legtöbb védést az NB I legutóbbi szezonjában (124), ráadásul a második legtöbb lövést ő kapta (156). Ugyan nem jött össze a dobogós eredmény a Vidinek, visszatérhetnek a nemzetközi kupaporondra – nem kis érdeme van ebben a magyar válogatott kerettag kapusnak.

Védők: Gera Dániel (DVTK), Ibrahim Cissé (FTC), Szabó János (Paks), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

A védelem tengelyébe két stabilan teljesítő hátvéd került be. A bajnok Ferencvárosban Cissé masszív pont volt egész szezonban, míg Szabó János nem keveset tett hozzá a Paks elképesztő idényéhez. A jobb oldalon Gera Dániel került be csapatunkba, a 28 esztendős diósgyőri bekk 5 gólt, illetve 2 gólpasszt tett a közösbe Miskolcon, hosszú idő után ez volt a legjobban sikerült idénye. A balon egy támadóbb szerepkört betöltő játékos képviselteti magát, Nagy Zsolt csatárokat megszégyenítő számokat produkált – 11 gólt jegyzett a bajnokságban. A felcsúti játékosra az Eb-n is kulcsszerep hárulhat.

Védekező középpályások: Mohamed Abu Fani (FTC), Tobias Christensen (Fehérvár FC)

A Ferencváros középpályása, Mohamed Abu Fani lett a 2023-24-es idény „gólpasszkirálya” (11). Az izraeli játékos a labdás fázisokban egészen mélyre húzódik, ugyanakkor a támadások építése mellett védekezésben is fel tudja találni magát. Párja szerkesztőségünk szavazatai alapján a fehérvári Tobias Christensen lett, aki kiváló szezont hagyott a háta mögött. A Vidi középpályása 16 kanadai pontot szorgoskodott össze, Kalmár Zsolt kiesése után a fehérvári tengely mindenese volt.

Támadó középpályások/szélsők: Marquinhos (FTC), Horváth Krisztofer (Kecskemét)

Marquinhos 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a mögöttünk hagyott szezonban. A magyar válogatottság gondolatával kacérkodó brazil szélső nagyon sokat tett a Ferencváros bajnoki címéért. Könnyen elképzelhető, hogy nyáron pénzt csinál belőle a Fradi. A Kecskemét ugyanezt nem tudja megtenni Horváth Krisztoferrel, akire a kölcsönszerződés után a Torino igényt tarthat majd, de mellette pont a Ferencváros, vagy éppen az Újpest keresi. Horváth 11 találatig jutott, de gólpasszaival is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata a következő idényben NB I-es maradjon.

Csatárok: Varga Barnabás (FTC), Antonio Mance (Zalaegerszeg)

Nem nagy meglepetés, hogy a gólkirály és az ezüstcipős vitte a prímet a csatárok pozíciójában. Varga Barnabás sorozatban másodszor lett az NB I legeredményesebb játékosa, a sérüléssel tarkított idényben 20 gólig jutott, valamint háromszor szolgálta ki társait – ez 24 meccsen nagyon jó mutató. Ugyan a kétcsatáros játékban mellette nem sok sót ettek meg Kodróék, szerkesztőségünk szavazatai alapján Antonio Mancéval jól kiegészíthetnék egymást. A 28 éves center nagyon nagy szerepet játszott a Zete sima bennmaradásában, 15 góllal lett második a góllövőlistán.

Év edzője: Bognár György (Paks)

Nagyon szép tavaszt produkált Dejan Sztankovics, hatalmas karakterfejlődésen esett át Bartosz Grzelak, odaért a dobogóra a Puskás Akadémiával Hornyák Zsolt, és elképesztő menetelést hajtott végre Márton Gábor a Zetével, mégis Pakson kell keresni az év edzőjét. Bajnoki ezüstérem, majd ennek tetejébe a klub történetében először nyerték meg a Magyar Kupát Bognár György vezetésével a paksiak. Aligha kell indokolni mással, hogy miért rá szavazott az NB1.hu szerkesztősége ebben a kérdéskörben.

Most ti jöttök!

Az NB1.hu természetesen megadja a lehetőséget az olvasóknak, hogy hozzánk hasonlóan összeállítsák az álomcsapatukat. Alább szavazhatnak az idény legjobb játékosaira: a kapus, a jobb oldali hátvéd, illetve a bal oldali hátvéd mellett két-két belsővédőt, belső középpályást, támadó középpályást/szélsőt, valamint támadót jelölhetnek meg a feltüntetett játékosok közül.

Kapus:

Poll Maker

Belsővédők:

Poll Maker

Jobb oldali védő:

PollMaker

Bal oldali védő:

Polls

Belső középpályások:

Poll Maker

Támadó középpályások/szélsők:

Form Builder

Csatárok:

Poll Maker Forms

Év edzője:

Poll Maker Forms

A szavazás csütörtök 12:00-ig tart.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC