nb1.hu

A világ legrettegettebb támadó játékosai között Sallai és Szoboszlai

TOP100-as listán a két magyar válogatott játékos. 

Bár nem kimondott csatárokról van szó, az köztudott, a legveszélyesebb Bundesliga játékosok között megtalálható a Freiburg magyarja Sallai Roland és az RB Leipzig labdarúgója Szoboszlai Dominik.  A statisztikák több mint jók és erre a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) is felfigyelt, amely összegyűjtötte egy TOP100-as listára azokat a játékosokat a világ minden részéről, akik a legjobban teljesítettek az ellenfelek átjátszása terén. Külön kategóriába sorolták a támadókat és a védőket.

A CIES támadó listájára Sallai Roland és Szoboszlai Dominik is felkerült. Előbbi labdarúgó a 88., a lipcseiek játékosa, aki a Magyar Aranylabda 2022-es győztese lett az NB1.hu szavazásán, a 100. helyet foglalja el. Sallai egyedüli Freiburg játékosként szerepel az összeállításban, míg Szoboszlai mellett a Leipzigből Dani Olmo is bekerült a TOP100-ba.

A listára kerülés egy kritériumot tartogatott csak a minimum 1000 lejátszott percet a szezonban.

A legjobb játékos a támadóknál barcelonai Ousmane Dembélé, aki a maximális pontszámot kapta, megelőzve a rivális Real Madrid játékosát Vinícius Júniort. A harmadik Kevin De Bruyne a Manchester City játékosa. 

A védekező labdarúgóknál Joao Cancelo a Bayern München játékosa végzett, megelőzve a Liverpoolban futballozó Trent-Alexander Arnoldot és a Celta Vigóban játszó Javi Galánt.

 

Sallai és Szoboszlai szezonja

Sallai Roland a szezonban mindössze 8 bajnokin szerepelt csapatában, hiszen arcsérülése miatt hosszú időre kidőlt az őszi szezonban, illetve most a tavaszi idény elején is kisebb sérülés hátráltatta, így nem állhatott Christian Streich vezetőedző rendelkezésére. Az elmúlt fordulóban 3-1-re verték hazai pályán az Augsburgot. A magyar középpályás a kispadon ült. A következő fordulóban az ötödik helye álló Freiburg a negyedik Dortmund otthonába látogat.

Szoboszlai Dominik remek szezont fut a Leipzigben. 16 bajnokin 3 gól, 8 gólpassz és már a BL-ben is van találata idén. Legutóbbi bajnokin az ő két góljával verték a Stuttgartot 2-1-re. Hétvégén a harmadik Leipzig a 12. Köln vendége lesz.

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC