nb1.hu

A peches sorsolásról és a reális célról is őszintén beszélt az újonc vezetőedzője

Európai topcsapattal is találkoztak a nyáron a tatabányaiak.

Az Opus Tigáz Tatabánya az első helyen végzett az NB III Északnyugati csoportjában idén. A 30. forduló után mégsem kezdődhetett el a fieszta, mivel Gyürki Gergely legénységére még a Békéscsaba elleni osztályozó várt. A párharc első meccse 2-2-es döntetlennel zárult, a tatabányaiak végül a lila-fehérek otthonában 2-1-re nyertek, ezzel pedig feltették az i-re a pontot, vagyis kiharcolták a feljutást. Gyürki Gergely vezetőedzővel a Szeged elleni nyitómeccs mellett többek között a jelentős játékmozgásról is beszélgettünk.

– Legutóbb tavaly ősszel adtál interjút az NB1.hu-nak, és akkor azt mondtad nekünk, hogy a közeljövőben szeretnél egy olyan Tatabányának a vezetőedzője lenni, amely az NB II-nek stabil tagja. Ehhez az első lépést megtettétek azzal, hogy feljutottatok a harmadosztályból. Minek köszönhető az osztályváltás?

– Több összetevője van ennek a sikernek. Először a kiegyensúlyozottságot emelném ki, hiszen egyszer sem kerültünk negatív spirálba a szezon során. Emellett a csapatszellem és a játékosok mentalitása volt döntő tényező. Kiélezett volt a verseny, hasonló képességű csapatok harcoltak a feljutásért, végül szerintem az döntött, hogy mi ezt mindenkinél jobban akartuk. A békéscsabai győzelem után ünnepeltünk a hazaúton, de másnap már a jövőt tervezgettük.

– Nem eseménytelen a nyár a csapatnál, hiszen a keretben komoly változások történtek.

– Óriási különbség van az NB III és az NB II között, ezért kellett ennyi játékost igazolnunk. Az erősítések mellett az szintén lényeges volt, hogy a helyi kötődésű labdarúgóinkat megtartsuk. Elégedettek lehetünk az erősítésekkel, ugyanis jó minőségű futballistákkal állapodtunk meg, és az sem mellékes, hogy az érkezők egytől egyig remek emberek.

OPUS TIGÁZ Tatabánya/Facebook

– Az alapozásotok hogy sikerült?

– Csupán négy hétig dolgozhattunk együtt, ideálisabb lett volna, ha hat hét jutott volna a felkészülésre. Ezen időszak alatt folyamatosan érkeztek az új játékosok, akik eltérő fizikai állapotban voltak, továbbá a bajnokcsapat megmaradt tagjai sem pihenhettek túl sokat. A hátráltató körülmények ellenére úgy érzem, kihoztuk ebből az időszakból a maximumot.

– A nyári edzőmeccsek közül nem mehetünk el szó nélkül a Porto elleni találkozó mellett, mivel magyar csapat nem gyakran csaphat össze egy ilyen kaliberű ellenféllel.

– Dragóner Attila kapcsolatainak köszönhetően jöhetett létre ez a mérkőzés, ami a fiúknak és nekem is óriási élmény volt. Ugyan a portugálok 4-2-re nyertek, ennek ellenére a srácok felnőttek a feladathoz. Örültem, hogy két szép gólt szereztünk, illetve az sem elhanyagolható, hogy a csapat remek karaktert mutatott a találkozón.

OPUS TIGÁZ Tatabánya/Facebook

– Ha már szóba jött Dragóner Attila ügyvezető neve, vele milyen a közös munka?

– Jó munkakapcsolatot ápolunk egymással, ami annak is köszönhető, hogy hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról, és a munkamorálunk is nagyon hasonló. Közös cél lebeg a szemünk előtt, ezért közösen is gondolkodunk. Azt szeretnénk, hogy egy ütőképes és stabil NB II-es csapata legyen Tatabányának, egy olyan mentalitású gárda, amellyel tud azonosulni a népes publikum.

– Vasárnap a Szegedet fogadjátok az NB II első fordulójában. A Tisza-partiak az előző idényben a negyedik helyen zártak az NB II-ben, ebből kiindulva „fel kell kötni a gatyátokat”.

– Sajnos a sorsolásnál nem volt szerencsénk, mivel az első négy fordulóban a Szeged, a Vasas és a Kisvárda személyében három olyan csapattal mérkőzünk meg, amely feljutásra esélyes, emellett ott van a Honvéd is, amelytől a szurkolói minden évben a feljutást várják el. Nyilván egyik összecsapáson sem feltartott kézzel lépünk pályára, de azt be kell vallani, hogy ezeken a mérkőzéseken minden megszerzett pont bravúrnak számítana. Abban biztos vagyok, hogy a szurkolóink közönségszórakoztató találkozót láthatnak a hétvégén, ugyanis a szegediek hozzánk hasonlóan szeretik diktálni a tempót. Tíz év után van Tatabányának újra másodosztályú csapata, ezért a szurkolók is izgatottan várják a rajtot.

– Mi lehet a reális célotok a másodosztályban?

– Sportemberek vagyunk, így nyilván minden meccsen a győzelem lebeg a szemünk előtt, de a realitások talaján maradva az NB II-es tagságunk stabil meghosszabbítása a legfőbb célunk. Egyébként nem szeretek nagyon a jövőbe nézni, mindig csak a következő feladatra összpontosítok. A bajnokságban akad öt-hat olyan együttes, amely jobb lehetőségekkel rendelkezik a többieknél, valószínűleg ebből a bolyból kerül ki a két feljutó. Ha tippelnem kellene, akkor most azt mondanám, hogy a Vasas, Kisvárda, Szeged trióból kerül majd ki a két feljutó csapat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy minden évben szokott lenni egy- egy meglepetéscsapat is.

– Az sem fordul elő gyakran, hogy valaki 30 évesen vezetőedzőként bizonyíthat az NB II-ben. Hogy érzed magad a rajt előtt?

– Nem tagadom, van bennem némi izgalom, de nagyon várom már a vasárnapi mérkőzést. Azt szeretném, hogy élvezzük ki a szezon minden pillanatát, ezekért az ünnepi dolgoztunk keményen az előző hónapokban. Bizakodó vagyok, hiszen egy motivált és ambiciózus együttesnek lehetek a trénere.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC