nb1.hu

A meccsen hergelte, utána dicsérte a magyar szurkolókat Mitrovics

A szerbek csatára a második félidőben került verbális összetűzésbe a magyar kapu mögött lévő drukkerekkel. A vegyes zónában erről is kérdezte őt az NB1.hu.

Idegenbeli 2-1-es sikere után a magyar válogatott hazai pályán is hasonló különbséggel győzte le Szerbiát a 2024-es Eb selejtezőjében. Marco Rossi csapata ezzel megszilárdította első helyét csoportjában és karnyújtásnyira került az egyenes ági kijutástól. A mérkőzés után a vegyes zónában – vajdasági újságíró kollégák segítségének is köszönhetően – a szerbek csatára, Alekszandar Mitrovics az NB1.hu-nak is válaszolt néhány kérdésre.

Hiányzó szerencse, nagyszerű hangulat

A szerb csapat Sztrahinja Pavlovics góljával egy szöglet után tudott egyenlíteni, majd több pontrúgás után is komoly veszélyt alakított ki a magyar kapu előtt. Mitrovics elárulta, tudatosan készültek ezekre a szituációkra a mérkőzés előtt. „Gyakoroltuk ezeket a helyzeteket, de a játék többi szegmenségből is igyekeztünk maximálisan felkészülni. Valóban veszélyesek voltak a pontrúgásaink, sikerült is betalálnunk az egyikből. Talán még egy vagy két gólt szerezhettünk volna ezekből, de nem volt szerencsénk” – mondta a szaúdi Al-Hilal futballistája az NB1.hu-nak.

Szerbia két, les miatt érvénytelenített gólt is szerzett, valamint a kapufát is többször eltalálta a mérkőzés folyamán. „A fociban néha a szerencsésnek is kell lenned. Többször is közel jártunk a második gólhoz, a leshelyzetek is centiken múltak. Vannak ilyen napok, de megyünk tovább. Fontos meccs vár ránk néhány nap múlva, amelyen reméljük, jobb eredményt tudunk elérni” – utalt Mitrovics a szerbek soron következő, Montenegró elleni selejtezőjére.

Mitrovics és Kerkez birkózik a labdáért
Alekszandar Mitrovics párharca Kerkez Milossal (Fotó: Getty Images)

A nemzetközi futballban is vehemens játékosként ismert támadó körül a mai meccsen is forrt a levegő, a második félidőben pedig a magyar szurkolókkal is „egymásra talált”. Egy vitatott szituáció után ujjával intette csendre a Dibusz kapuja mögött (álló)helyet foglaló drukkereket, akik nem maradtak adósak a válasszal. A mérkőzést követően erről is kérdeztük a szerbek kilencesét. Szerettük volna megtudni, mivel hozta ki a sodrából a magyar tábor, illetve mit mondott nekik.

„Nagyszerű hangulat volt az egész meccsen. Természetesen, ha vesztésre állsz, más emberként viselkedsz, de az egész légkör elképesztő volt. Remélem, hasonlóban lesz részünk a következő mérkőzésünkön is: a szurkolás és a pálya is tökéletes volt a futballhoz” – méltatta a magyar szurkolókat Mitrovics.

A selejtező mindkét együttes számára kedden folytatódik: a szerbek Montenegrót fogadják, míg a mieink Litvániába utaznak.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC