nb1.hu

A következő szezonban sem fújják túl a lufit Kecskeméten

A lila-fehérek ügyvezetője értékelte a szezont és beszélt a célokról is. 

Remek szezont zárt újoncként a Kecskemét együttese, hiszen a Ferencváros mögött a második helyen végzett az élvonalban. A klub ügyvezetője, dr. Filus Andor adott interjút a klub oldalán, ahol értékelte a szezont és a klub előtt álló feladatokról is beszélt.

 

Arannyal felérő ezüstérem

“Senki sem gondolta azt a feljutás után, hogy egy ilyen kiugró eredmény lehet ebből, az alapcélunk az volt, hogy szerezzük meg azt a 38-40 pontot, ami kell a bennmaradáshoz. Alaposan túlteljesítettük ezt, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk. Minden ezüstéremnek megvan a maga története. Az első talán kevésbé csillogott szépen, ám valaminek a kezdetét jelentette, míg az utolsó kettő gyakorlatilag arannyal ér fel, pláne ez a mostani. Az eredmény önmagában is hatalmas boldogság, de talán még fontosabb az, hogyan ünnepeltük ezt, illetve hova jutottunk el. Az NB III-ban még 300 néző volt kint talán az első meccsünkön, most a szezon végére eljutottunk oda, hogy az utolsó három hazai meccsen már nem tudtunk pénztárt nyitni a meccs napján, hiszen megtelt a Széktói Stadion. Mindig azt ígértük, hogy eredménytől függetlenül ez a csapat a szívét és a lelkét is kiteszi majd a pályára, minden meccsen a győzelemért fogunk pályára lépni. Ezt értékelte a csodálatos szurkolótáborunk, akik idegenbe is szép létszámmal kísértek el minket, vereségek után is ugyanúgy bíztatták a játékosokat. Kialakult egy jó kémia, egy kitűnő szurkolói kultúra, amit nagyon szeretnénk, ha továbbra is megmaradna. Sokszor hangsúlyozzuk, hogy Kecskemét mellett egész Bács-Kiskun vármegyét képviseljük, annak különösen örülünk, hogy sokan is járnak más településekről a meccseinkre. Nagyon büszke vagyok arra, hogy különböző szavazásokon, díjátadókon játékosaink és vezetőedzőnk is rendre komoly elismerésekben részesül itt a szezon végén, a szurkolók és a labdarúgásban dolgozók is elismerik azt, amit elértünk.”

 

 

Tudatos csapatépítés folyik a háttérben

“Azt kijelenthetem, hogy a csapat gerince mindenképpen megmarad, ezért komoly lépéseket és erőfeszítéseket tettünk már az ősz folyamán. Hosszú távra tervezünk az NB I-ben, ennek megfelelő szerződéseket is kötöttünk a játékosainkkal. A kölcsönjátékosok sorsa más lapra tartozik, folyamatosan zajlanak a tárgyalások, lesznek olyanok, akiket meg tudtunk tartani, de várhatóan olyanok is, akiket nem. Ennek megfelelően természetesen várhatóak érkezők is. A gerinc viszont egyben marad, így ugyanazzal az elánnal vethetjük bele magunkat a munkába a következő szezonban is, fontos hangsúlyozni, hogy Szabó István és stábjának vezetésével. Örömmel tapasztaljuk, hogy a jó szereplés hatására már nem csak nekünk kell egyes ajtókon bekopogtatni, hanem minket is keresnek a menedzserek és a játékosok, hiszen látható, hogy a fiatal magyar futballisták itt ki tudnak teljesedni, őszinte és tiszta párbeszéd jellemzi a mindennapi munkánkat.”

 

EKL továbbjutás esetén költözniük kell

“Az Európa-konferencialiga második selejtező körében kapcsolódunk majd be, ahol még hazai pályán fogadhatjuk ellenfelünket. Azzal is tisztában vagyunk természetesen, hogyha sikerülne kiharcolni a továbbjutást, akkor már költöznünk kell, így már akkor megkezdődtek az egyeztetések, amikor láttuk, hogy meglehet a dobogós helyezés. Minden bizonnyal Szegeden fogunk játszani, a szegedi vezetéssel már fel is vettük a kapcsolatot, adott esetben várnak minket. Bízom benne, hogy lesznek ilyen „problémáink”, hiszen az azt jelenti, hogy sikerrel vettük az első kört.”

 

A jövőben is masszív, meghatározó csapata lennének az élvonalnak

“Teljesen természetes volt, hogy sokan biztos kiesőnek vártak minket tavaly nyáron, külső szemlélőként vélhetően én is ezt mondtam volna. Az átlagéletkor, a rutin és a büdzsé tekintetében is a mezőny végén voltunk, de hittünk benne, hogy a játékosaink meg tudják ütni az NB I-es szintet, illetve tovább is tudnak fejlődni. A szakmai stáb által elképzelt munkát elvégezték, ráadásul most már egy év rutin is van mögöttük. Mi mindig a munkában hittünk, a pályától egészen az emeleti irodákig, ebben továbbra sem lesz változás. Van egy világos elképzelésünk, illetve van egy stabil gazdasági hátterünk. A lufit túlfújni nem akarjuk, azok között a keretek közt fogunk dolgozni továbbra is, melyek adottak és melyeket meg tudunk teremteni. Nagy örömünkre folyamatosan egyre több helyi vállalkozó csatlakozik hozzánk, akik a büdzsé egy jelentős részét adják össze, a nagy cégek is egyre bátrabban és büszkébben állnak mögénk, az önkormányzatról nem is beszélve. Ilyen alapok mellett a KTE a következő szezonban is masszív és erős csapat lehet, adottak hozzá a lehetőségek, amit ezúton is köszönök a klub nevében.”

 

A Kecskemét június 19-én kezdi meg a nyári felkészülést. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC