nb1.hu

A DVTK sportigazgatója Radenkovics jövőjéről és a diósgyőri klub terveiről beszélt

Dr. Bajúsz Endre szerint nagyon szűk a jó magyar játékosok piaca.

Dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója értékelte a csapat OTP Bank Ligában nyújtott teljesítményét a diósgyőri klub honlapjának, valamint beszélt a fiatalok szerepeltetéséről, és a klub terveiről az átigazolási időszakban. A Diósgyőri VTK a magyar élvonal 7. helyen zárta a 2023/24-es szezont.

„Magabiztosan hoztuk a célkitűzésünket, a stabil bennmaradást, április végére matematikailag is bebiztosítottuk a jövő évi élvonalbeli tagságunkat, de a lényegi kérdések már korábban, gyakorlatilag a Paks legyőzésével eldőltek. A DVTK 45 pontot szerzett, aminél többet egyszer sem, amióta 12 csapat alkotja az OTP Bank Liga mezőnyét – mindezt újoncként, az építkezés elején.”

Kuznyecov Szergej távozását követően két hét telt el az új tréner kinevezéséig.

„Nem terveztünk változást a vezetőedzői poszton, viszont olyan gyorsan alakultak az események, hogy váltani kellett függetlenül attól a ténytől, hogy csak napokkal jártunk a tavaszi bajnoki rajt előtt. Vladimir Radenkovics vezetőedzői pályafutása elején jár, mégis rutinos edzőnek számít, aki korábban dolgozott a szerb válogatott mellett, illetve bajnoki címért küzdő kluboknál is.”

Bajúsz szerint nagyon szűk a jó magyar játékosok piaca.

„A Merkantil Bank Ligát szinte színmagyar csapattal nyertük meg, az egyedüli kivételt Jérémie Obounet jelentette. A feljutást követően felmértük a mezőnyt, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a keret felét le kell cserélni, ha stabilan benn akarunk maradni. Az erősítés érdekében több játékost is megkerestünk, ám a klubjuk vagy nem engedte el őket, vagy irreális összeget kért értük.”

A DVTK sportigazgatója a tapasztalt játékosokra támaszkodik.

A keretépítés során az a koncepció, hogy kialakítunk egy rutinos magot, és köréjük épülnek be a fiatalok. Nagyon fontos a csapat számára Vallejo, Požeg Vancaš, Lund vagy éppen Holdampf és Gera tapasztalata, mert ők tanítják, nevelik a fiatalokat.

„Idén nyáron három labdarúgó szerződése járt volna le. Holdampf Gergővel és Gera Dániellel már hosszabbítottunk, Csirmaz Istvánnal pedig nem, ő szabadon igazolhatóvá válik. Rajtuk kívül Pernambuco és Szabó Levente kölcsönszerződése fut ki.”

A 47 éves szakember az esetleges nyári érkezőkről is mondott néhány szót.

„A keret mégsem marad teljesen ugyanaz, mert a gerinc megtartása mellett némi vérfrissítést tervezünk: tapasztalt, esetleg külföldi, valamint fiatal magyarok szerepelnek az elképzeléseinkben. Vannak kiszemeltjeink, az ügynökeikkel és a klubjukkal már fel is vettük a kapcsolatot az átigazolás ügyében. A lejáró (kölcsön)szerződésű labdarúgók helyére érett játékosokat kívánunk igazolni, illetve magyar utánpótlás válogatottak megszerzése szerepel még a terveinkben, de ez három félen múlik.”

Bajúsz Endre nem tervez újabb változást a vezetőedzői poszton.

Továbbra is Vladimir Radenkovics irányítja a csapatot, és a stábjának a tagjai továbbra is a DVTK-ért dolgoznak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC