nb1.hu

26 évesen óriási esélyt kap a Kecskemét kapusa

Hatalmas lehetőség előtt áll Kersák Roland: a Kecskemét 26 éves kapusa hétvégén, a DVSC ellen debütálhat az NB I-ben, hiszen Varga Bence az öt sárga lapja miatt eltiltást kapott.

Kersák rengeteget dolgozott azért, hogy eljöjjön ez a pillanat, így nagyon motiváltan várja a meccset – erről is nyilatkozott a klub honlapjának.

„Megmondom őszintén, a mérkőzésen nem láttam, amikor Bence sárga lapot kapott. A meccs után hallottam én is tőle, azzal pedig tisztában voltam, hogy ez neki az ötödik. Eddig is úgy készültem, hogy bármikor számíthasson rám a stáb, már a Puskás elleni meccs előtt is szó volt erről, hiszen rövid idő állt rendelkezésünkre a kupa után. Előny azért, hogy egy teljes hetem van készülni, de tulajdonképpen lassan két éve ezért dolgozom, így nem ér váratlanul a dolog” – mondta.

Kersákot 2021 nyarán Szabó István hozta magával Dabasról Kecskemétre. Az NB II-ben 6 alkalommal védett, emellett 3-szor a kupában is vele kezdődött a csapat névsora.

„Profin készülök mindig, így most is. Folyamatosan nézem az NB I-es meccseket, így a Debrecent is maximálisan követtem. Tisztában vagyok vele, hogy rendkívül jó, kitűnő rúgótechnikával megáldott támadóik és játékosaik vannak, a pontrúgásokban is erősek. Résen kell lenni, akár a rögzített helyzeteknél, akár az átlövéseknél is. Nehéz mérkőzés lesz, de mindent megteszek, hogy legalább pontot szerezzünk, ehhez a magam részéről az kellene, hogy ne kapjunk gólt, ami különösen nagy siker lenne számomra is. Az különösen pozitív, hogy a társak is nagyon támogatnak. A többség már itt volt, amikor elkezdtük az első NB I-es szezont, így látják, hogy azóta minden napom arról szól, hogy bemutatkozhassak. Talán még a padon is jobban együtt élek így a játékkal néha. Kapom a jó visszajelzéseket, örülnek, hogy eljuthatok idáig én is, ez sokat jelent nekem.”

A DVSC-Kecskemét találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC