Wales-Magyarország: Rossi fájóan őszinte értékelése

Nem kertelt a szövetségi kapitány.

Forrás:

A magyar válogatott Wales otthonában zárta az Eb-selejtezőt. A mieink 2-0-s vereséget szenvedtek, így nem tudták kvalifikálni magukat az Európa-bajnokságra. Az összecsapás hőse Aaron Ramsey volt, aki kétszer is bevette Gulácsi Péter kapuját. Persze van még reményünk, hiszen a Nemzetek Ligájában még van sanszunk a kijutásra.

Marco Rossi az M4 Sportnak adott interjúban elmondta, ha kell, ő feláll a nemzeti együttesünk kispadjáról. A szövetségi kapitány hozzátette, hogy a képességekkel akadnak gondok hazánkban.

"A hozzáállás megfelelő volt. Próbáltunk harcolni az elejétől a végéig. Az első félidőben egy nagy védekezési hiba után szereztek vezetést a walesiek. Volt egy nagy gólszerzési lehetőségünk, amiből gólt kellett volna szereznünk. Ha valóban komolyan gondoljuk az Eb-részvételt, ilyen lehetőségeket gólra kell váltani. A második találatnál a szabadrúgást elkerülhettük volna. Nagyon sok ki nem kényszerített hibát követtünk el. Tudtuk, milyen játékos például Ramsey, de nem tudtunk vele mit kezdeni. Wales megérdemelten nyert. A horvátok és a walesiek ellen sok játékosunk hiányzott ugyanabból a csapatrészből. Ez sok komolyabb csapatnak is gondot okozna.

 

A képességeinknek vannak határai, ez főleg idegenben jön ki. Harcoltak a fiúk, de ez nem volt elég. Fel kell fogni Magyarországon, hogy képességbeli gondok vannak. Felelős vagyok, túl sok meccsen kikaptunk. Ha kell, elmegyek, ez nekem nem probléma" - fogalmazott Rossi.


 

A Wales-Magyarország meccs élő közvetítését itt olvashatják. 

Pátkai Máté értékelését itt olvashatják, Kovács István pedig elmondta, hogy miért nem jutottunk ki az Eb-re

Legfrissebb híreink