Vitte volna a Honvéd a ma elhunyt edzőt 

És nem csak nyáron.

Forrás:

Nemrég jeleztük azt a fájdalmas hírt, hogy elhunyt Szabó Zoltán, a Topolya vezetőedzője. A legfrissebb információ a szakemberrel kapcsolatban, hogy a halálának köze lehet a koronavírushoz, mert a hétfői tesztje pozitív lett.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Topolya vezetőedzője - NB1.hu

 

Szabó egyébként rajta volt a Honvéd edzőjelöltjeinek a listáján a nyáron, és ezt az nb1.hu-nak adott nyilatkozatában meg is erősítette még júliusban, az NB II-es bajnokság rajtja előtt, amikor a Vasas vendége volt a Topolya. 

„Szerbia legszebb stadionja lesz!" - INTERJÚ A TOPOLYA VEZETŐEDZŐJÉVEL - NB1.hu

Magyarországon készül a szerb bajnokságból az Európa-ligába kijutott Topolya (újoncként), a bácskaiak a másodosztályú Csákvártól (szerda) és a Vasastól is (szombat) 2-1-re kaptak ki. Szabó Zoltán vezetőedző szerint ennek megvan az oka, de nemcsak erről, hanem például a Honvéd megkereséséről is beszélgettünk vele szombat este az Illovszky Rudolf Stadionban a mérkőzés lefújása után.

Szabó most is rajta volt a kispesti listán, és erről szintén elsőként számolt be az nb1.hu, mégpedig azok után, hogy a kispesti klub vezetői bejelentették, hogy átmenetileg Pisont István veszi át a távozott Bódog Tamás helyét a kispadon.

Ki lesz a Honvéd végleges vezetőedzője? - NB1.hu

Nemrég jelentette be a Honvéd, hogy Pisont István veszi át Bódog Tamás helyét a kispadon, ám a hivatalos közlemény ugyanilyen fontos eleme volt az, hogy a következő fordulókra szól a kinevezés. Nem nehéz tehát kitalálni/rájönni, hogy Pisont megbízatása ebben a minőségben feltehetően a 2020-as év végéig szól.

Szabó haláláról a klub elnöke, Zsemberi János a következőket nyilatkozta a Nemzeti Sportnak:

„Sokkhatás alatt itt ülünk Palágyi Szabolcs kollégámmal. Tele vagyunk fájdalommal. Nem akarjuk elhinni, hogy Zoli ma nem jelenik meg az edzésen. Vasárnap még ő vezette a tréninget, és tegnap is beszéltünk, hiszen közel állt a megállapodáshoz a Honvéddal, ahol vezetőedző lett volna... Ajánlott maga helyett másik szakvezetőt, s ha a Honvéd mégsem jött volna össze, szakmai igazgatóként maradt volna nálunk.”

Legfrissebb híreink